Două zile de folclor autentic la Festivalul „George Motoia Craiu” din Oravița

Motoia Craiu

Devenit o tradiție, concursul de muzică populară vocal/instrumentală „George Motoia Craiu” a ajuns la ediția a XVII-a, iar în acest an se va desfășura în perioada 28 – 29 noiembrie, la Casa de Cultură din Oravița, edificiu cultural ce-i poartă numele virtuosului rapsod de muzică populară originar din Ciclova Română.

Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin organizează, în perioada 28 – 29 noiembrie, la Casa de Cultură „George Motoia Craiu”, cea de-a XVII-a ediția a Festivalului Internațional de Muzică Populară Vocal/Instrumentală „George Motoia Craiu”. Concursul este destinat tinerilor soliști și instrumentiști de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani. Probele ce stau la baza concursului sunt cele specifice genului și anume: o doină sau baladă fără acompaniament orchestral şi un cântec de joc cu acompaniamentul orchestrei, pentru care este nevoie de partitură.

Preselecția concurenților va avea loc marți, 28 noiembrie, la Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița, începând cu ora 10.00, concursul propriu-zis urmând să aibă loc la ora 17.00. Spectacolul de gala va avea loc miercuri, de la ora 17.00, pe scena edificiului cultural orăvițean urmând să urce rapsozi de seama ai muzicii populare. Invitaţii din acest an sunt: Nicoleta Voica, Ramona şi Petrică Viţa, Stana  Stepanescu, Gabi Zaharia, laureaţi ai ediţiei precedente – Alexandru Chira, Mihaela Piţigoi şi Georgiana Necşa precum şi alţi interpreţi cărăşeni  și orăvițeni– Titian Puichiţă, Andreea Miroşu, Nicoleta Novac, Ionuţ Oprea, Cătălin Badea, Alexandra Inţa.

afis festival George Motoia Craiu

Acompaniamentul muzical va fi asigurat și la această ediție de Orchestra profesorului Marian Suvergel.

Vor mai participa și Ansamblurile “Hora Caraşului” din Oraviţa, coregraf  Viorica Chişărău şi “Junii gugulani” din Caransebeş, coordonat de Adi Jurchescu.

Spectacolele vor fi prezentate de Dan Liuț.

Pentru informații suplimentare, dar și înscrieri, puteți apela numărul de telefon 0744 968 971, prof. Sorin Chişărău, director artistic al Festivalului.

Accesul la concurs, precum și la spectacolul de gala, este liber.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei