19.7 C
Reșița
miercuri, 09 octombrie 24

Dr. Beg: „Spitalul este falimentar, dar nimeni din această instituție nu se pronunță astfel“

Managerul SJUR, dr. Cosmin Librimir a lansat în spațiul public o serie de acuze către șeful secției Urologie, dr. Gheorghe Beg, ca urmare a unei sesizări venite pe adresa redacției Reper24 de la o cititoare, nemulțumită de faptul că tatăl domniei sale nu este operat și este ținut sondat.

Citește știrea aici: https://reper24.ro/conducerea-sjur-s-a-schimbat-partial-problemele-au-ramas/

Dr. Gheorghe Beg, nemulțumit de acuzele aduse, a dorit un drept la replică, pe care îl publicăm sub forma unui interviu acordat Reper24:

Dr Beg: „Vreau să precizez punctul meu de vedere ca șef al secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița. S-au făcut o serie de afirmații referitoare la secția de Urologie; nu mă interesează funcția de director medical, pentru că eu am acceptat această funcție, în detrimentul meu ca persoană, neavând timpul disponibil pentru această funcție. Am acceptat pentru ca prin efortul meu să pot să pot să asigur o bază materială pentru buna funcționare a secției Urologie. Lumea nu a înțeles acest aspect și cred că eu doresc această funcție pentru lauri. Acum că am ajuns în prag de 60 de ani, mă gândesc mai mult la pensionare decât la funcții și la CV. Dacă îmi doream o funcție, o făceam mai demult, nu acum când sunt în prag de pensionare“.

Rep. Vi-au fost aduse niște acuze, conform cărora ați plecat în concediu de odihnă și ați lăsat oameni sondați fără să-i operați.

Dr. Beg:Să te pronunți că aveam concediu de odihnă planificat și că am plecat din calea bolnavilor să nu pot să-i rezolv urologic, asta în niciun caz. Nu se poate accepta acest lucru“.

Rep: Au mai fost o serie de acuze referitoare la operațiile dumneavoastră.

Dr. Beg: „Operațiile mele sunt la vedere. Eu mă instruiesc și în centre universitare din România, merg și la congrese internaționale; am implementat, alături de toată echipa de la Urologie toate metodele actuale care sunt în Urologie. Noi, ca și secție, ne situăm undeva la nivelul de Clinică Universitară, ca și Spital Județean suntem printre primele spitale județene din țară care avem toate tehnicile actuale, inclusiv, mai nou, am introdus laparoscopia urologică, aici la noi la Reșița. Din acest punct de vedere, avem referințe foarte bune în marile centre universitare. Se pot lua referințe despre nivelul nostru profesional de la Reșița și de la Timișoara și de la Cluj și nu numai. Nu poate nimeni să ne stabilească nivelul nostru decât profesorii noștri din marile centre universitare. Aici la Reșița nu se poate pronunța nimeni, pentru că nu sunt de profesie“.

Rep: Dl doctor, actualul manager v-a acuzat, de asemenea, că folosiți în operațiile pe care le faceți, o serie de fluide care nu sunt omologate pentru așa ceva. Cum răspundeți la aceste acuze?

Dr. Beg:Noi, la Reșița, ne confruntăm cu grave probleme financiare. De ce? Pentru că spitalul este în incapacitate de plată. Dacă e să o spunem drept, spitalul este falimentar, dar nimeni din această instituție nu se pronunță astfel. Avem mari probleme cu aprovizionarea cu materiale și consumabile, cu tot felul de soluții absolut necesare. Urologia este foarte scumpă; eu sunt un cheltuitor destul de mare în ceea ce privește materialele de unică folosință și mai ales la lichidul de spălare.

Acest lichid de spălare numit „apă“ între ghilimele, este folosit atât în operațiile la vezica biliară cât și în cele de rinichi, dar la vezica urinară consum cantități foarte mari. Pentru că avem adresabilitate; noi suntem singura secție care nu trimitem la Timișoara cazuri, le rezolvăm pe toate aici, inclusiv cancerele avansate și din acest punct de vedere avem adresabilitate dar consumăm și foarte mult“.

Rep: Ce înseamnă foarte mult?

Dr Beg: „Noi, până în urmă cu doi ani (cu referire la auditul din 2019 NR), foloseam ca lichid de irigare, de spălare, o „apă“ pe care o producea un aparat de la o secție vecină nouă, Dializa. Această apă am folosit-o timp de 20 de ani, gratis. Această apă nu este cel mai bun lichid de irigare pentru aceste operații. Sunt alte lichide care sunt destinate acestor operații. Se numesc glicină, sorbitol, care costă foarte mult, enorm. Spitalul nu mai are posibilitate, nu mai are bani să ne cumpere aceste soluții. Sunt probleme de aprovizionare la singura fabrică din țară care a anunțat că s-au redus cantitățile, iar spitalul din Reșița nu are nici măcar un contract cu ei și nici nu am plătit ceea ce am consumat de la ei, practic suntem în imposibilitatea de a continua aceste operații.

În aceste condiții, propunerea mea a fost așa, ca a unui om sărac, haideți să luăm apă de la acest aparat, așa cum am luat timp de 20 de ani, că poate să ne dea și nouă 50 de litri pe zi. Repet: 20 de ani am folosit această apă. Dl. dr. Librimir spune că a dejucat furtul de apă. Este o propunere economicoasă din partea mea pentru acest spital îngropat în datorii. Din cauza lipsei acestei substanțe, bolnavii stau acasă cu sonde și mă tot sună că vor să vină să se opereze. La un moment dat o doamnă, o aparținătoare, mi-a spus că vrea să facă reclamație, dar nu am pus-o eu, în ideea de a-l denigra pe actualul manager. Eu am acasă vreo 50 de bolnavi care așteaptă să fie operați“.

Rep: De ce?

Dr. Beg: „Poate și pentru că eu abia astăzi (vineri NR) mi-am montat laserul care a fost defect o lună și jumătate, prin care eu sparg pietre, tot prin tehnici ultramoderne. Laserul s-a reparat cu ajutorul relațiilor mele la firma de la București. L-am primit, l-am montat și putem continua terapia pentru spargerea pietrelor“.

Continuarea interviului luni, 5 septembrie 2022.

Dan AGACHE

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei