Drumul spre Poiana Mărului, ignorat de peste 25 de ani! Primarul din Zăvoi are așteptări de la noua conducere a județului!

zavoi

Primarul comunei Zăvoi, Dorel Cîrdei, își începe noul mandat, după ce a câștigat alegerile din 27 septembrie, cu dorința de a implementa cât mai multe proiecte pentru comunitatea pe care o păstorește, dar și cu speranțe în sprijinul noii conduceri a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Edil al unei comune dăruită de divinitate cu o zonă pitorească care îți taie răsuflarea, speră ca drumul care îi duce pe turiști în mult râvnita Poiana Mărului să vadă în cele din urmă asfaltul, dar și să fie realizată o legătură rutieră cu Muntele Semenic.

La Poiana Mărului vin foarte mulți turiști și drumurile sunt pietruite. Acolo chiar nu s-a investit nimic de 25 de ani și eu zic că aduce un plus pentru Poiană, unde majoritatea turiștilor vin pentru relaxare, plimbare. Sperăm pe viitor, împreună cu Consiliul Județean, să implementăm și legătura cu Muntele Mic, adică să preluăm drumul forestier și să-l asfaltăm până la Muntele Mic, dar și accesul către Poiana Mărului, DJ 683, pe 24 de km, de la Zăvoi până în Poiana Mărului să fie făcut pe un proiect cum trebuie.

În Poiana Mărului se investește foarte mult în ultimul timp, mai ales acum cu pandemia, din ce observ sunt foarte mulți cetățeni care își caută teren, vin cu documente în vederea construirii unei case de vacanță și poate și câteva pensiuni.

Noua conducere a CJ ar trebui să se aplece și spre nevoile noastre, în sensul că infrastructura județeană lasă de dorit, noi aici suntem loviți de situația asta cu DJ 683, dar și deponeul de la Lupac, pentru că deșeurile ne dau bătăi foarte mari de cap. Așteptările sunt mari, dar eu sper că vor fi și rezultate pe măsură!”, a declarat primarul comunei Zăvoi, Dorel Cîrdei.

66583212_1602182606582405_8858340593114284032_o

Dar ce își propune primarul din Zăvoi în acest nou mandat pentru comuna sa?

Avem  din primul mandat două proiecte în derulare, pe PNDL 2: canalizare, stație de epurare în Zăvoi, care este în momentul de față implementat în proporție de 65%. Proiectul se întinde în 3 localități: Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei, dar și la stația de epurare, pentru că unii spuneau că fac canalizare fără stație de epurare, dar îi asigur că s-au pornit lucrările și la stația de epurare.

Al doilea proiect mare finanțat prin PNDL  este „Modernizare străzi în Poiana Mărului”, care se ridică undeva la 6 milioane de lei și prevede modernizarea a aproximativ 7 km de străzi. A durat puțin acest proiect pentru că așa au fost procedurile, însă s-au început asfaltările pe un număr de vreo 12 străzi, nu sunt toate, mai rămân câteva, dar urmează ca în viitor să le intabulăm și să demarăm lucrările pe ele”, a mai declarat primarul comunei Zăvoi, Dorel Cîrdei.

Deoarece tot mai mulți turiști iau cu asalt zona, pentru a ajunge în Poiana Mărului, administrația din Zăvoi face promisiuni că își va da toată silința pentru participarea la dezvoltarea acestei zone frumoase din comuna Zăvoi, prin asfaltarea de străzi, iar pe viitor se caută soluții pentru realizarea unui sistem de canalizare.

Discuțiile cu cei de la Mediu și cu factorii implicați ne dau încredere că pe viitor o să găsim o modalitate ca să avem măcar mini-stații de epurare zonale în Poiana Mărului, pentru că avem pensiuni și case pe munți și costurile sunt mari.

Mai avem proiect depus cu iluminatul stradal pentru că și asta este o necesitate, în toată comuna.

Având în vedere că noi, Zăvoiul, suntem o comună cu peste 4.000 de locuitori, ne-am încadrat undeva la banii pe care putem să-i absorbim, la 1 milion de lei plus cofinanțarea noastră, undeva la 200 de mii de lei noi, pentru toată comuna”, a precizat primarul comunei Zăvoi, Dorel Cîrdei.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei