fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Dumitru Ursu: „Restaurăm trecutul pentru că vrem să avem grijă de viitor“

Fostul Gimnaziu de fete „Regina Maria” din Oravița a intrat într-un amplu program de reabilitare. Programul face parte din proiectul general al edilului orașului de pe Valea Carașului, Dumitru Ursu, „Restaurăm trecutul pentru că vrem să avem grijă de viitor“.

„Clădirea monument istoric, datând din anul 1869, este inclusă într-un proiect mai amplu de punere în valoare a centrului istoric, care presupune, de asemenea, reabilitarea şi amenajarea Parcului Central. Odată finalizate lucrările, vom avea o clădire nouă, modernă, în care își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar al Liceului Teoretic „General Dragalina”, a afirmat primarul Oraviței.

Principalele lucrări de intervenție presupun consolidarea structurii clădirii, readucerea fațadei principale la forma inițială, prin refacerea balconului ce a fost demolat, și refacerea tencuielilor exterioare, a finisajelor interioare și exterioare, recompartimentarea sălilor, astfel încât elevii să beneficieze de cabinet medical, o sală de afterschool, bibliotecă și cabinete pentru psihologie și limbi străine.

„Restaurarea clădirii fostului Gimnaziu de fete „Regina Maria” este o dovadă că școlile orăvițene au rămas o prioritate și continuăm să investim în baza materială a prestigiosului liceu orăvițean, care, la rândul său, va trece prin lucrări de reabilitare, la fel ca și clădirea primăriei. Toate aceste investiții vor transforma în realitate ceea ce părea doar o provocare: readucerea la viață a centrului istoric, cu monumentele sale unice“, a adăugat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei