fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Dunca pierde alegerile, dar câștigă în instanță!

O victorie morală, cel puțin, pentru Romeo Dunca, după ce Tribunalul Caraș-Severin a admis cererea formulată de Primăria Băuțar cu privire la suspendarea actului administrativ prin care erau repartizați către UAT-urile din județ cei aproximativ 37 de milioane de lei proveniți din impozitul pe venit.

Cei care urmăresc în mod regulat ședințele Consiliului Județean Caraș-Severin își amintesc cu siguranță de interminabilele certuri de acum câteva luni legate de modul de împărțire a respectivei sume. Dunca și liberalii veneau cu o formula, Ioan Crina, PSD, PRO România și PMP cu altă formula, cei din urmă având majoritatea în forul județean și automat, câștig de cauză. Liberalii anunțau atunci că vor analiza posibilitatea de a contesta proiectul în contencios administrative. A făcut-o Primăria Băuțar. Cu succes, cel puțin în primă instanță, sentința Tribunalului nefiind definitivă. Ceea ce nu îl împiedică însă pe Romeo Dunca să fie optimist că liberalii vor avea câștig de cauză și pe mai departe. Președintele forului județean speră că banii ce au ajuns deja la primării vor trebui aduși înapoi și reîmpărțiți în mod mai echitabil.

„Din fericire, Justiția la Reșița se pare că își face treaba. Cele 37 de milioane de lei care au fost împărțiți în mod ilegal către primăriile câștigătoare trebuie aduși înapoi. Fondul probabil că se va reconstitui. Avem termen de recurs și dacă va rămâne această sentință va fi un precedent care va simplifica de aici încolo și va normaliza lucrurile pentru că nu se poate să împarți banii doar fiindcă ești puternic și ai majoritate în CJ .

Acum vom vedea cum se vor restitui aceste sume pentru că acest fond va trebuie reconstituit și vor trebui din nou să se împartă banii așa cum este corect. Reșița își va primi drepturile, toate celelalte comune care au fost prejudiciate prin diferențele de sume vor primi banii și primăriile care s-au bucurat și s-au înfruptat vor trebui să dea înapoi banii necuveniți. Dacă nu vor avea primăriile, probabil consilierii care au votat această ticăloșie vor aduce banii înapoi.

Mă bucur că acum, la final, poate că oamenii vor înțelege că cineva aici s-a luptat pentru banii tuturor”, a declarat Romeo Dunca.

Citește si:  Dunca, despre alegerile de duminică: „o rușine pentru democrația din România”!

Citește si:  Gata numărătoarea pentru CJ Caraș-Severin! PSD - 14, PNL - 12, AUR - 4!

Karina TINCUL

4 COMENTARII

  1. Cui îi mai folosesc toate astea?Îi dați putere prostului băgându-l non stop în seamă. Nu a făcut nimic doar scandal, zânzanie între oameni, e un personaj inutil, nesemnificativ, este o altă etapă, vă rugăm the next level!!

  2. Da, pacat ca locuitorii Carasului au ales sa rămână ca în Evul mediu, sa fie săraci și prostiți. Dl Dunca era prea progresist pt ei. Cât despre Oravita, o mare rușine, sa votezi același om care nu a făcut nimic, cade clădirea primăriei pe el, la fel majoritatea clădirilor de patrimoniu. O părere din Timisoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei