1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Dunca spune că actualele condiții de la Staționarul 3 se datorează și Consiliului Județean!

 

Se vorbește frumos și cu seninătate despre spitalele în valoare de milioane de euro de la Reșița, cele care, momentan, rămân pentru realiști niște himere.  Unele în care, dacă l-am parafraza pe primarul urbei, „depresivii“ reșițeni și cărășeni nu-și mai pun mari speranțe.

Autorul încrederii neștirbite în proiectele de anvergură rămâne însă domnul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cel care a mizat consecvent pe aceste proiecții noi, în dauna reabilitării staționarelor 1, 2, și 3 pe care le consideră o masă de bacterii și microbi pentru care eforturile financiare, fie că vorbim de cele 36 de milioane de lei care ar fi fost alocate prin proiect European, nu și-ar fi îndeplinit menirea. „Bacteriile nu poți să le extragi din pereți, oricît ai da cu trafaletul sau ai încerca să cureți acei pereți“, ne spunea deunăzi domnul Dunca.

spot_img

Totuși, până la absorbția de fonduri, de plăți pentru studii de fezabilitate pentru noul, modern, virtual spital județean sau finalizarea viitorului modular, o mână de oameni, între care și oameni de afaceri, precum Ovidiu Lolea de la Bozovici, de firme serioase – vezi Electroechipament sau TMK, de politicieni care nu au vrut să își decline identitatea, însuflețiți de cei doi autointitulați „nebuni“, voluntara Lili Gherle și „tăticul“ secției UPU, medicul Emil Bunda, au reușit ceea ce nu s-a putut realiza de zeci de ani încoace. Și anume, au făcut să reabiliteze nu doar la suprafață secțiile de la Staționarul denumit în țară, în articolele colegilor de breaslă „Spitalul Groazei“.

Să nu creadă nimeni că acești oameni, care, în umila mea opinie, ar trebui să devină cetățeni de onoare ai județului Caraș-Severin, au stat pe niște saci cu bani, pe parcursul lucrărilor ce s-au întins pe foarte multe săptămâni. Sau că le-a ieșit totul din prima, ca și cum ai bate din palme?! N-ai cum, pentru că la noi se aplică uzitata lege a lui Murphy „nicio faptă bună, nu trebuie să rămână nepedepsită“, fapt resimțit de acești cetățeni deosebiți, cei care ne-au dăruit un staționar modernizat, după multă muncă, mulți nervi consumați și rugăminți la cei cu dare de mână.

Chiar dacă la modul oficial, liberalii de rit nou Dunca și Popa nu au blamat faptele de vitejie ale lui Gherle și Bunda de la Spitalul Județean din Reșița, remarc faptul că nu i-am simțit atașați de subiectul „adopției“ saloanelor de la Staționarul 3, pe tot parcursul desfășurării lucrărilor de la unitatea medicală.  Nici pe Mr. president Dunca și nici pe primarul Popa. Deși, înțeleg că primarul Reșiței a venit în sprijinul celor ce au declanșat subiectul modernizării, prin transferul deșeurilor rezultate în urma modernizărilor de la staționarul 3.

Dunca apreciază societatea civilă pentru modernizarea Staționarului 3, dar și evidenta implicare a Consiliului Județean!

De cealaltă parte, poate și pentru a ne demonstra că partea umană nu s-a dezlipit de el, precum stânca de travertin de restul cascadei Bigăr și nici Consiliul Județean nu se opune cu vehemență proiectului Gherle-Bunda, președintele Romeo Dunca afirmă că ar fi băgat mâna în buzunarul propriu, adică pe persoană fizică și ar fi pus astfel umărul la progresul lucrărilor, chiar dacă îl consideră o gaură neagră, din perspectiva garanției acestei reabilitării.

În ceea ce privește implicarea Consiliului Județean Caraș-Severin, instituția pe care o coordonează, Dunca a afirmat: „Condițiile s-au îmbunătățit la Staționarul 3 iar pentru implicare și efort trebuie să mulțumim societății civile, lângă care care a venit și Consiliul Județean Caraș-Severin, în limita a ceea ce am putut să facem.

Consiliul Județean a rezolvat din punct de vedere financiar problema gazelor tehnice, a stației de gaz, prin votul acordat de consilierii județeni, a linoleumului necesar iar din banii mei, ca persoană fizică, am participat și eu suficient“, a ținut să puncteze Romeo Dunca, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, cel care a vizitat în timpul lucrărilor obiectivul reabilitat, Staționar 3.

Așteptăm cu nerăbdare momentul inaugurării „noului“ staționar 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița și pe toți cei care, asumați, la fel ca și domnul Dunca, se fac „vinovați“ de schimbarea la față a acestei unități medicale.

Restul sunt doar „cultură și fapte bune“…

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

 1. Dunca iar ai devenit papagal și ipocrit. Iar te lauzi cu ce nu esti în stare să faci. Hai ciocul mic și la cușcă cu tine, iară iți iei nasul la purtare. Meritul este al oamenilor de rând bravo lor nu al tău sau al trompetelor din CJ Caraș Severin. Sictir!

  • Atunci când vorbea de necesitatea construirii unui nou spital si, că un corolar, dezafectarea spitalelor vechi ale Reșițeni, eu am înțeles că el Dunca se referea la o perspectivă îndepărtată (știm cu toții câtă birocrație mioritică presupune un astfel de demers). Nu cred că s-a pus problema demolării imediate a spitalelor existente a căror primă problemă nici măcar nu erau bacteriile din tencuială, cât era lipsă crasă de igienă elementară. Că până să vorbești de bacteriile din pereți, trebuiau eliminate mai întâi mirosurile de „sală de așteptare CFR” și cel de urină.
   Toată stima pt cei care au avut inițiativa și au dus la îndeplinire această reabilitare. Să sperăm că, în sfârșit, cadrele medicale care îl folosesc vor descoperi clorul și săpunul pt a nu-l aduce din nou la starea inițială.

  • Corect ! Dunca a avut posibilitatea sa rezolve spitalele din Resita cand a avut banii de la Banca Mondiala dar, nu a facut nimic.

 2. Firma de casă a Episcopiei de ce nu a adoptat un salon? Va spun eu: au fost în acest timp preocupați să „adopte” casa vicarului Constantin Timis din Maramureș!

 3. Atunci când vorbea de necesitatea construirii unui nou spital si, că un corolar, dezafectarea spitalelor vechi ale Reșițeni, eu am înțeles că el Dunca se referea la o perspectivă îndepărtată (știm cu toții câtă birocrație mioritică presupune un astfel de demers). Nu cred că s-a pus problema demolării imediate a spitalelor existente a căror primă problemă nici măcar nu erau bacteriile din tencuială, cât era lipsă crasă de igienă elementară. Că până să vorbești de bacteriile din pereți, trebuiau eliminate mai întâi mirosurile de „sală de așteptare CFR” și cel de urină.
  Toată stima pt cei care au avut inițiativa și au dus la îndeplinire această reabilitare. Să sperăm că, în sfârșit, cadrele medicale care îl folosesc vor descoperi clorul și săpunul pt a nu-l aduce din nou la starea inițială.

 4. „Bacteriile nu poți să le extragi din pereți, oricît ai da cu trafaletul sau ai încerca să cureți acei pereți“, ne spunea deunăzi domnul Dunca.

  Asta este valabil şi pentru „bacteriile” din „pereţii” partidelor?
  Unele s-au dovedit a fi infecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei