După aproape 7 luni de la alegeri, Primăria comunei Păltiniș are viceprimar

 

platinis

După aproape patru ore de dezbateri, consilierii locali ai comunei Păltiniș au reușit aseară să-și aleagă un viceprimar, la aproape 7 luni de la alegerile locale, în persoana lui Dorel Bocșan. Acesta este originar din comună, familist, are 54 de ani și a fost ales consilier local pe listele PRO România. Atribuțiile de viceprimar vor fi atribuite noului ales, începând cu luna mai. Cu aceeași culoare politică ca a primarului, noua echipă de la Păltiniș își propune multe obiective de investiții, dar șansele sunt destul de slabe din cauza insuficientei finanțări. Edilul Ioan Popovici explică:

„Aproximativ jumătate din sumele disponibile pentru acest an 2021 sunt consumate pe capitolul social. Mai avem cam 2 miliarde (lei vechi n.r.) de achitat facturi restante. Ne rămân cam 4 miliarde de lei până la sfârșitul acestui an pentru investiții. E o sumă mică pentru toate nevoile comunității, dar dacă atât avem, cu ei trebuie să ne descurcăm. Ar mai fi prioritar niște străzi de asfaltat, dar acestea doar pe proiecte pentru că nu pot să mă apuc eu să asfaltez, pentru că nu ne ajung banii. Putem să facem câteva proiecte mici, în niciun caz proiecte mari. Nu știu cum o să facem; mai mergem, mai solicităm, mai cerem și sper să se rezolve.

Mai avem de încasat cam 3 – 4 miliarde de la locuitori, reprezentând  datorii la bugetul local de la cetățeni, impozitul pe clădiri și alte proprietăți. Dar e vorba de rău platnici și cu toate că le-am trimis somații și înștiințări, aceștia nu achită. Dacă vine Curtea de Conturi în control mă întreabă pe mine ce am făcut pentru recuperarea banilor. Păi ce pot să fac decât să-i tot înștiințez și să-i somez, nu pot să fac nimic altceva; apelăm la spiritul lor civic și la responsabilitate“, a precizat primarul comunei Păltiniș din Caraș-Severin, Ioan Popovici.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei