După cum Andreea Esca a intrat în cărţile de istorie româneşti, Beyonce a devenit materie de studiu…

Beyonce

Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat “politizarea lui Beyonce”, conform site-ului universităţii.

Kevin Allred, un doctorand al universităţii, care predă acest curs, a afirmat că a luat ca exemplu cariera lui Beyonce ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasă, gen şi sex din Statele Unite ale Americii, informează huffingtonpost.com

În timpul cursului, vor fi urmărite şi comentate videoclipurile şi versurile cântecelor lui Beyonce, completate de lecturi din autoare feministe de culoare. Prin acest curs, Kevin Allred a afirmat că intenţionează să ajute studenţii să capete o gândire mai critică în legătură cu conţinutul publicat în mass-media.

Pe lângă acest curs despre Beyonce, Universitatea Rutgers mai oferă un curs care studiază teologia versurilor din cântecele lui Bruce Springsteen.

Altă universitate americană ce studiază cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre “sociologia hip-hopului: teodiceea urbană a lui Jay-Z”.

Recent, cântăreaţa Beyonce a scris un eseu despre egalitatea dintre sexe, publicat în “The Shriver Report: A Woman’s Nation Pushes Back from the Brink”, un studiu coordonat de Maria Shriver, soţia actorului Arnold Schwarzenegger.

Beyonce Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor ’90 în calitate de membră a trupei Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyonce a lansat primul ei album solo, intitulat “Dangerously in Love”.

Beyonce este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee – trei ca membră a grupului Destiny’s Child şi alte 13 în calitate de artistă solo.

Beyonce a jucat şi în filme, precum “Austin Powers – Goldmember” (2002), “Pantera roz” (2006), “Dreamgirls” (2006) şi “Cadillac Records” (2008).

Mediafax

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei