E cod galben de ploi și inundații în aproape toată România!

1

Meteorologii au anunțat un cod galben de vreme rea în 32 de județe din țară. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Avertizarea meteorologilor este valabilă până joi la ora 10.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundații pe râuri din 20 de județe, valabilă în următoarele 24 de ore. Hidrologii  spun că avertizarea este valabilă în județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureș, Sibiu, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea.

În zona de vest a țării vor fi afectate bazinele hidrografice ale râurilor: Bega Veche, Bega – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Timiș), Timiș – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, (județele Timiș și Caraș Severin).

Atenționarea vizează ȋn principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

Sursă foto: digi24.ro

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei