(E) Interviu cu candidatul pentru Camera Deputaților, Ionescu Lucian

modelmic

Reper24: Cu ce speranțe ați intrat în lupta pentru mandatul de deputat ?

 Ionescu Lucian: În această luptă intru cu speranța că putem trăi intr-o țară normală. O țară cu oameni demni și responsabili. Intru cu speranța că și românii mei își doresc acest lucru.

Reper24: Ați candidat pe listele PNȚCD la alegerile locale din 5 Iunie. Astăzi sunteți candidatul ANR în cursa pentru un loc în legislativul românesc. Este liderul său Marian Munteanu, „un motor” mai bun care poate să aducă procentul necesar intrării în parlament al ANR ?

Ionescu Lucian: Conștienți de faptul că suntem un partid mic, abea înființat, nu cred că este bine să-l considerăm pe Marian Munteanu un „motor”. Dacă doriți să discutam despre “motor” trebuie să luați în considerare întreaga echipa ANR „toate piesele” așa cum ar fi de exemplu: Domnul profesor Mircea Cosea, domnul Avram Fițiu, domnul Ioan Savu și lista de „piese” poate continua, dar suntem limitați ca spațiu. Ca și procente contăm pe acei români care doresc o țară normală și poate măcar 5% dintre ei vor face efortul de a se deplasa la urne pentru a vota o direcție normală.

Reper24: Care sunt argumentele solide care v-ar recomanda pentru un loc în Camera Deputaților?

 Ionescu Lucian: Cinste, onoare, responsabilitate, competență ți patriotism. Așa cum am precizat și la începutul interviului vreau ca și copiii românilor implicit și al meu să trăiască într-o țară normală (vreau o țara ca afara)

Reper24: Expuneți pe scurt primele proiecte pe care le-ați viza din postura de parlamentar de Caraș-Severin, care sunt prioritățile?

Ionescu Lucian: Din punctul meu de vedere și al colegului meu Marcel Bolovedea, candidat la funcția de senator , în acest moment prioritatea zero este educația. Plecând de la argumentația domnului Marcel Bolovedea „Sistemul legislativ este precum un mecanism, dar din păcate cu multe greșeli de proiectare, nu ajunge să schimbăm doar piesele uzate – vechii parlamentari – cu piese noi – noi oameni în politică , căci dacă vom monta aceste piese noi în mecanismul actual, prost proiectat, în timp și aceste noi piese se vor uza la fel, rezultatele vor fi identice cu cele din trecut deci, cu alte cuvinte este urgent necesar să corectăm aceste „greșeli de proiectare”. Astfel se pot aduce îmbunătățiri sistemului de educație prin corectarea unor legi ce nu angrenează neapărat diverse sume de bani, cum ar fi:

- Despovărarea profesorilor de întocmirea unor dosare/hârțogării care i-au transformat la ora actuală în adevărați funcționari și astfel fizic, de multe ori aceștia nu își mai pot pregăti orele de curs.

- Oare cum se pot apăra profesorii în fața unei societăți parcă din ce în ce mai agresive ? Avem astfel de legi ?

Pornind de la aceasta prioritate zero, educația, vom putea stabilii următoarele priorități și nu neapărat în ordinea enumerata, agricultura, sănătate, industrie.

Reper24: Ce așteptări aveți la finalul zilei de 11 Decembrie ?

 Ionescu Lucian:  Personal îmi doresc să încheiem discuțiile de dragul discuțiilor și să ne apucăm de o muncă cinstită, onesta care să ne facă să trăim în acea țară normală de care tot am vorbit până acum.

Reper24: Sloganul care vă definește este?
Ionescu Lucian: Ar fi două:

- „ ANR unește generațiile”

- „Familia noastră , Patria noastră”

VOTAȚI ANR (ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA) PENTRU O ȚARĂ NORMALĂ!

Reper 24

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei