(E) Ionuț Popovici aruncă mănușa politicienilor cărășeni: un pact pentru reducerea numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale

modelmic

Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin și candidat la Camera Deputaților, vine cu o propunere către toți politicienii cărășeni care se prezintă la alegerile din 6 decembrie: un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

Adevăr sau provocare?

Campania electorală înseamnă promisiuni, de multe ori neonorate, după cum ne-au demonstrat parlamentarii până acum. Aceiași parlamentari care, obișnuiți cu acest statut, cer și astăzi voturile oamenilor. Tocmai de aceea, consider că este momentul oportun să răspundă unei provocări. Iar dacă nu, atunci măcar să iasă la iveală adevărul în ceea ce îi privește.

Așadar, am o propunere pentru politicienii din Caraș-Severin care vin în fața alegătorilor cu solicitarea de a fi votați în 6 decembrie: Marcel Vela, Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Silviu Hurduzeu, Andrei Plujar, Valentin Armașu, Răzvan Simulescu și ceilalți candidați pentru un loc în Senat sau în Camera Deputaților. Vă propun un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, mai ales cele ale politicienilor, în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024. Cred că e timpul să dovedim cu toții că nu dorim să ajungem în Parlamentul României pentru interesul propriu, cu gândul la o pensie liniștită și că suntem dispuși să renunțăm la ea. E complet deplasat și imoral ca, după 4 ani de mandat, un om să încaseze o pensie la care mulți români nu ajung nici după o viață întreagă de muncă solicitantă.

Sunt convins că știți deja că, la referendumul din 2009, 83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. De asemenea, potrivit ultimei cercetări a BCS, 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300. Luând în considerare faptul că toți politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza generată de coronavirus, ar fi momentul perfect ca primul pas să îl facem noi.

După cum știți, eu am renunțat deja la pensia ce mi-ar fi revenit în urma funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Mi-aș fi dorit să văd și alți politicieni având aceeași atitudine. Poate acum.

AȘTEPT răspunsul celor în cauză cât mai curând cu putință. Sunt convins că și cărășenii sunt nerăbdători să îl afle, așa că îl voi transmite tot printr-o postare aici, pe Facebook, imediat ce îl voi primi de la liderii politici.

Alegeți înțelept!”, este mesajul transmis de președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

 

Redacție

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Iohann Nicolescu

    CORECT 101%, numarul parlamentarilor trebuie sa scada la 300 si pensiile “speciale” si cele de srviciu trebuie sa fie eliminate. Cheltuielile trebuie scada in primul rand la nivelele superioare, la presedentie, la guvern si ministere, la parlament, la autoritati si agentii guvernamentale, la companiile de stat, la CCR, ASF si BNR si privilegiile privilegiatiilor “speciali” trebuie sa dispara. De asemenea trebuie sa dispara cumulul salariu-pensie din absolut toate institutiile Statului Roman, ori salariu ori pensie, pentru ca este inadmisibil si inacceptabil ca contribuabilii la bugetul statului sa plateasca doua venituri unui angajat al Statului Roman deoarece, este o discriminare sociala.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei