(E) Silviu Hurduzeu: „Iresponsabilitatea guvernului liberal are consecințe grave asupra educației copiilor”

hurduzeu

Decizia guvernului liberal de a închide școlile este una iresponsabilă și va avea consecințe grave asupra educației copiilor, mai ales a celor din ciclul primar, este de părere președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. România are nevoie de o generație educată, transmite candidatul PSD Caraș-Severin pentru Camera Deputaților, motiv pentru care social-democrații cărășeni cer reluarea învățământului în forma clasică, bineînțeles cu respectarea normelor de igienă.

Decizia guvernului Orban de a închide toate școlile are efecte foarte grave și pe termen lung pentru generația tânără. Niciun alt stat european nu a luat o asemenea măsură, tocmai pentru că sunt responsabili și știu că efectele ar fi catastrofale. Pentru că ei chiar își doresc o populație educată și fac eforturi în acest sens.

Cei mai afectați de această decizie sunt în primul rând copiii din ciclul primar care nu au cum să învețe să scrie și să citească online, indiferent de dotarea tehnică pe care o au la dispoziție. Acest lucru se învață doar în sala de clasă, împreună cu învățătorul, așa cum am învățat fiecare dintre noi. În acest mod riscăm să avem o întreagă promoție de copii nealfabetizați.

Acestora li se adaugă cei care nu au posibilități tehnice de a participa la educația online, indiferent de nivelul de învățământ la care se află. Lor practic nu li se asigură accesul la educație în toată această perioadă.

Cerem reluarea învățământului în forma clasică, cu respectarea normelor de igienă și cu carantinarea exclusiv a claselor sau școlilor în care apar probleme. Așa cum cerem și dotarea de urgență a tuturor copiilor din această țară cu tehnologia necesară pentru ca toți să poată participa la educația online.

România are nevoie de o generație educată!”, este mesajul transmis de Silviu Hurduzeu, candidatul PSD Caraș-Severin pentru Camera Deputaților.

 

Redacția

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dan

    Dacă ceri reluarea învățământului face to face de ce mai vrei și tablete? Poate pentru atunci când se vor îmbolnăvi adulții ce locuiesc cu elevii, cadrele didactice, să nu cumva să se plictisească în izolare, asta dacă scapă..

    Raspunde
  2. Dinu

    Asta inseamna sa fii membru PSD, vorbesti ca si cum n-ai avea vreo treaba cu subiectul; faptul ca ministrii invatamantului din ultimii 20 ani au fost de la PSD si s-a ajuns in situatia actuala, nu pare pt. dl. Hurduzeu a fi vreo problema; faptul ca actualul guvern este instalat de PSD la conducere iarasi nu e vreo problema; d-le Hurduzeu, dati jos guvernul si puneti-va unul pe placul dv. Sa vedem si noi daca-i mai bun decat guvernele Dragnea; fiti om de actiune, nu vreunul care vorbeste prostii la o cafea.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei