Eco Bau a intrat în posesia parcărilor reșițene! Vezi de când vor intra în vigoare noile tarife!

modelmic

Cu toate că doreau nu număr mult mai mare de locuri de parcare pe care să le administreze, firma Eco Bau a acceptat să intre în posesia celor 648 de parcări negociate cu autoritățile locale.

Noul administrator și-a intrat în funcție încă de vineri, în lipsa primarului, edilul-șef primind doar un proces verbal cum că un număr de 16 parcări sunt deja în grija Eco Bau. Chiar dacă s-a mulțumit pentru moment doar cu cele 648 de locuri de parcare, există încă pe rol un proces prin care firma încearcă să obțină toate cele 2200 de locuri de parcare cerute inițial.

„Eco Bau s-a prezentat vineri, am primit acel proces verbal prin care cele 16 parcări au intrat în posesia administrării firmei. Procesul este încă pe rol pentru că au solicitat plata unor daune, redevențe micșorate. Noi le-am predat ceea ce ne-a impus legea, nu ceea ce ne-au solicitat dânșii, când se va finaliza ultima fază a procesului vom afla efectiv ce alte obligații avem noi sau dânșii”, explică primarul Mihai Stepanescu.

Astfel, în cel mai scurt timp reșițenii nu vor mai putea parca decât contra cost, cel puțin în zona centrală, pe strada Progresului, în zona Cinematografului Dacia, sau în zona Spitalului Județean. Sumele însă, vor fi destul de mici, fără a depăși valoarea de 1,5 lei pe oră, sau șapte lei pe zi. O veste bună pentru autoritățile locale care au dorit mereu ca reșițenii să poată parca fără a simți o presiune din partea unor costuri mult prea ridicate.

„Noi am făcut ceea ce ne-a impus legea, am vrut ca parcările să fie administrate fără o presiune pe seama reșițenilor, cu taxe modice, dar acum trăim niște consecințe ale unor demersuri făcute de doi sau chiar trei foști colegi. Dar, cu siguranță ar trebui să se revină la redevență, așa mi se pare normal, pentru că redevența a rămas cea constituită pentru 2.200 de parcări. Ei sunt conștienți de faptul că administrând un număr mai mic de parcări, și redevența va fi mai mică. Vor face experții acele calcule pentru a vedea cât anume va fi această redevență”, a mai menționat edilul-șef.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei