fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Edilul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu, face inventarul!

Aflat la finalul celui de al treilea mandat în fotoliul de primar al comunei Cornereva, edilul Nicolae Novăcescu este hotărât să candideze din nou: „Vreau să finalizez proiectele începute și aflate în diferite stadii de derulare“, a precizat acesta într-o emisiune live realizată de Reper24 la Primăria comunei Cornereva.

„Prima mea investiție în 2012, la începutul carierei mele în administrația publică, a fost în învățământ. Școlile arătau… cum arătau și erau depășite pentru un proces educațional modern. Am făcut tot ce mi-a stat în putință la vremea aceea să le modernizez pentru buna desfășurare a unui proces educațional cât de cât corect. Un an mai târziu am înființat prima școală profesională în domeniul agricol din Cornereva. De acolo probabil, tinerii noștri au deprins cunoștințele necesare pentru a-și dezvolta o carieră viitoare în domeniul agricol, astfel încât să poată să lucreze „acasă“.

De asemenea, am terminat un drum de 9 km început de fostul primar pe care îl felicit pentru această inițiativă, pentru că era absolut necesar. La noi cea mai mare problemă au fost și rămân drumurile, în condițiile în care comuna are 80 de km de drum comunal, și asta fără drumurile agricole, în condițiile în care Cornereva are 40 de sate. Am mai făcut un drum de 2,7 km, un after school, un centru de informare turistică“, a declarat primarul Novăcescu.

Edilul a continuat seria de proiecte cu atrageri de fonduri prin PNDL 1 și 2, AFIR, Mediu, pentru drumuri, alimentare cu apă, canalizare, dispensar medical, iluminat public și multe altele.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei