Educație pe bază de amendă la Reșița! Un profesor și 16 elevi, sancționați de Poliția Locală!

modelmic

Primăria Reșița anunța de ceva vreme deja că persoanele care sunt surprinse în timp ce aruncă gunoaie de jos vor fi sancționate. Un astfel de caz s-a întâmplat ieri, culmea, chiar în fața unei instituții de învățământ, aceasta fiind, se pare, de multe ori singura metodă în care unele persoane învață că este nevoie să aibă grijă de orașul în care își duc traiul.

17 persoane, dintre care un profesor și 16 elevi au fost amendați de polițiștii locali deoarece au aruncat pe jos mucuri de țigară, un gest care pentru mulți reșițeni poate părea ceva minor și lipsit de gravitate, dar care până la urmă nu are ce căuta într-un oraș civilizat. Cei 17 au ales să fumeze chiar în fața unei unități de învățământ și deși aveau la îndemână coșuri de gunoi au preferat să arunce mucurile de țigară pe jos, gest pentru care au fost prompt sancționați.

Totul s-a întâmplat după ce primarul Ioan Popa a mers să inspecteze stadiul lucrărilor de modernizare derulate pe Aleea Gloria și a observat o mulțime de mucuri de țigară lăsate în urmă de cei care fumai în fața Colegiului Mircea Eliade.

Le-am dus un coș de gunoi pentru că fumau în fața liceului și era plin de mucuri de țigară. Acum acolo unde este coșul la poartă este curat, dar fumează peste drum. Și am vorbit cu cei de la Direcția de Întreținere să le mai pună două coșuri de gunoi și să meargă cu Poliția Locală să pună un afiș să nu mai arunce mucuri de țigară pe jos că o să-i amendăm. Au făcut asta, după care marți au dat 17 sancțiuni, 16 elevi și un cadru didactic. Cred că este vreo 300 de lei amenda”, a explicat primarul Ioan Popa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „Le-am dus un coș de gunoi pentru că fumau în fața liceului … dar fumează peste drum … am vorbit cu cei de la Direcția de Întreținere să le mai pună două coșuri de gunoi … ” a explicat primarul Ioan Popa.

  Aici, tăiţelu’ îşi dovedeşte fineţea (de peste drum), discernământul (coş de gunoi) şi logica (17 sancţiuni): scrumul şi ţigările (de preferinţă aprinse) se aruncă (în mod obligatoriu) numai în coşurile de gunoi (de preferinţă pline cu hârtii), plastic.
  Altfel … 300 lei amendă, cu scopul … “Biciul pe ei!” (l- am citat).
  De aste a şi dus elevilor (ca provocare) un coş de gunoi (nu o scrumieră metalică).
  Morala: Când distincţia dintre un tăiţel şi o macaroană este o … gaură, diferenţa dintre o scrumieră şi un coş de gunoi este o gaură (doar că în bugetul părinţilor).
  Părinţi care poate că nu fumează, dar măcar şi-au educat copiii astfel încât să nu dea foc oraşului, să nu scrumeze în coşul de gunoi şi să nu arunce aici ţigări (aprinse).

  Scop educativ total ratat prin amenzi aplicate aiurea … altora!
  Şi exact ca în bancul cu scuipătoarele cromate din Tokio, pe care Bulă, educat, nu îndrăznea să le murdărească scuipând în ele, pentru că erau noi şi frumoase. Aşa că scuipa … pe lângă …
  Pe lângă … pe lângă …

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei