fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Eficientizare energetică la Pojejena

Fondurile obținute de România prin programul Național de Redresare și Reziliență, PNRR au ca destinație principală creșterea calității vieții locuitorilor, indiferent dacă sunt din marile aglomerări urbane sau din zonele rurale. Destinațiile acestor bani, nu puțini, se fac în funcție de diferite axe de finanțare. Printre acestea și creșterea eficienței energetice prin reabilitarea unor clădiri administrate de Unitățile Administrativ Teritoriale.

Și în comuna Pojejena din Clisura Dunării, administrația locală pregătește mai multe proiecte pentru a fi depuse spre finanțare prin PNRR, tocmai pentru această eficientizare energetică:

„Noi pregătim proiectele cu toate că nu avem garanția că ar putea fi acceptate. Am înțeles că au prioritate la finanțare proiectele din zonele cu risc seismic ridicat, iar localitatea noastră s-ar încadra; noi oricum le pregătim. Printre clădirile pe care dorim să le reabilităm prin acest program ar fi: dispensarul uman din Pojejena, un cămin cultural din localitatea Divici, școala cu clasele 1 – 4 și grădinița din Belobreșca“, a afirmat pentru Reper24, primarul Mira Radovancovici.

spot_img

„Ar mai fi două școli din Divici și din Șușca, școli închise în urmă cu aproximativ 10 ani din lipsă de elevi. Nu vrem să le lăsăm să se degradeze și am putea să le oferim o altă destinație, precum clădiri multifuncționale pentru tineri și nu numai“, a mai precizat edilul Mira Radovancovici, referitor la clădirile ce ar putea beneficia de fonduri pentru eficientizare energetică prin PNRR.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei