fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Electorală de Coma Satelor

Odată la 4 ani sună gongul, nu Gogu, electoral și ne-am gândit să ciulim urechea bleagă la vorbele dulci ce te bagă-n boală în perioada asta. Atenție la diabeticii care-și țin loc la robinetul cu miere! E-nchis, încercați la lapte! Vorba lui Ianăș, „cum îi tato răchia anu ăsta? Ca lapciele…“

Dincolo de sondajele lui Bruno și de postacii de ocazie sunt de luat în seamă și câteva lucruri esențiale (medicamente pentru ficat) de care ar trebui să ținem cont și care se iau pe rețetă.

Doctorul șoselelor, Dan Dunca, expediat în Consiliul Județean de majoritatea PSD, continuă asfaltarea pământului bănățenilor de la munte și așteaptă cu înfrigurare buletinul vremurilor electorale în cabana elicopterizată. Crina știe de ce. Hurduzeu poartă brâul prin satele din Banatul de Munte și își afirmă crezul în județul Caraș-Severin și așteaptă să pape orezu’. Grijă la păpricaș, să nu se umfle prea tare înainte dă nouă iunie.

Am auzit că la căminu de la Sacu a vrut să meargă Isacu, săracu, dar l-a oprit postacu. S-a activat și cuibu de vise, pentru că Pasere arată în fiecare zi că nu va piere pe limba puiucului sau a Borceanului. Hai Adina, fii bărbată (ce-i mai tăvăleai tu pe ăștia dacă, virgulă, candidai)! Sănătace și ceasu-al mare la ai bătrâni din cămin, că mai bine nu se-anunță!

Apropo TV, dacă se face și drumul la uzina de apă de la Jupa, Felix Borceanu va fi brand la Caransebeș, acum că a dat drumul și la aeroport. De spital ce să mai zicem? AKH în toată regula, nici nu mai vrea să audă gugulanul de Viena. Mai un Pandorf să facă pră Dâlmă și ailalți candidați vor fi …brandy cu Pepsi pe lângă el.

Noroc că Rujan are Cola la terasă și un culoar bun făcut de echipa pesedistă spartă-n patru zări. Mitru, băiat salon, din când în când mai trimite câte-un ristretto la trimisul Domnului pe meleaguri gugulane ca să nu fie lăsat deoparte în pomelnicele din post…

Pră Valea Bistrei ne-am fi bucurat să meargă Simi la Oțelu, dar l-a lăsat cu refrenu „apa trece, pietrele rămân“ pe tovarășu lui mai vechi Enache, că s-a gândit că oricum Luca rupe fâșu’ adus de Marieta din Turcia.

Bace vântu’ pe Clisură și în pozonari, dar Tormiță s-a ostoit și nu mai suduie cu năduf. Îl așteaptă lumea să vină să termine proiectele ce le-a început în 20 – 20 că nea Ion Chisăliță le-a ținut la conservat, ca pe scrumbia de Baziaș. În schimb au crescut impozitele atât de mari, de nu-și mai văd cuscrii sârbi peste Dunăre.

La Berzasca, pescadoru Oliver încintă motoarele iar Pătru Furdui pleacă-n Athos cu rozaru după el să se roage să-i iasă apă-n planurile electorale lui Oli. Aici mai depinde și de dottore Marșalic, pe cine blagoslovește cu cârja din dotare.

La Bocșa se reactivă hitul „Săracă, Inima me!“ care se aude tot mai pregnant din boxele de la Triumful Inimii a lu’ Gelu; noroc că Mirel Pascu face cardio la gura bordurii și la centura Bocșei, de-a ajuns vorba că asfaltează la cererea măgurenilor și prin sufragerii, să aibe oamenii unde să-și bage „Șasă cai frumoși“.

Noi cei din tranșeele Reșiței, urmărim cu interes și îngrijorare pas cu pascu finalizarea proiectelor de mare anvergură contemporane.

Oricum, renovarea tuturor școlilor, eficientizarea energetică a blocurilor turn au stârnit șobolanii care-și făcuseră cuiburi, i-au scos din confortul lor și i-au aruncat sub anonimat pe Facebook. De foame, șobolanii chițăie în vreme ce buldozerul trece semeț, cu direcție spre alte și alte proiecte și fonduri structurale care schimbă zi de zi fața orașului. Faceți ce face Popa, nu ce zice Hopa-Țopa!

La Casa cu Tei, polenizată cu AUR, e-n chinurile facerii un nou candidat, care-și ține electoratul cu gura deschisă. Mi-e să nu rămână numa-n chinuri. Grijă la Agenda lui Popovici, c-am auzit că umblă prin oraș și face concurență pictorilor de la Palatul Copiilor.

Se-anunță o campanie de pomină? Nu, de comină!

Stați cu ochii pe Reper 24 de ore din 24!

Trăiască ai noștri! Onoare muncii!

Sergiu Taban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei