Toate centrele de tip rezidențial pentru copii vor fi închise în județul Caraș-Severin până în anul 2023, aceste măsuri fiind deja puse în aplicare de către DGASPC Caraș-Severin, locul lor fiind luat de centrele de tip familial.
Despre viitorul beneficiarilor din aceste centre și transformările care vor avea loc la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, directorul Elena Amzoi a declarat pentru Reper24:
„Centrele de tip rezidețial se vor închide până în 2023. Noi ne-am pregătit din timp pentru asta, drept pentru care în centrele de tip rezidențial nu mai avem așa mulți copii.


Centrul de la Zăgujeni a fost deja închis, iar în locul centrului de aici am adus centrul maternal care a fost în Reșița, centru pentru mamă și copil. Nu am avut o altă locație atât de bună, aranjată, renovată, precum este cea de la Zăgujeni, fapt pentru care am dus centrul maternal acolo. Copiii stau foarte bine, au părculeț, au o zonă mai mare de desfășurare, de joacă.
Pe angajați nu a trebuit să îi dăm afară, am menținut și angajații în funcție, iar copiii se află la Zăgujeni într-un loc mai bun decât cel pe care îl aveam aici”.
În structura DGASPC Caraș-Severin se află și Centru de plasament „Speranța” care în acest moment mai găzduiește 4 copii. Conducerea direcției județene de asistență socială și-a propus să transforme acest obiectiv în centru de zi și locuințe de tip familial.
„Avem trei proiecte câștigate în sensul acesta. Închizându-le pe cele de tip rezidențial ne gândim să facem două, respectiv trei centre de tip familial a câte 14 copii, un fel de casă familială și la fiecare căsuță vom face câte un centru de zi unde copiii din comunitate se pot juca împreună, își pot face temele, vor crește ca în familie”, a mai declarat directorul Elena Amzoi.
Și destinația Centrului „Bunavestire” din Caransebeș, un centru de tip rezidențial de ale cărui servicii beneficiază atât copiii, cât și adulți cu dizabilități, a fost deja stabilită de către conducerea insituției de asistență socială.
„Aici, centrul de adulți care are 50 de beneficiari cu dizabilități, va rămâne, iar pe copii îi vom duce la căsuțele de tip familial. DGASPC are un proiect de 1 milion de euro pentru un centru de zi la Jupa unde vor veni chiar și copiii din localitate, iar în Valea Cenchi, un cartier al Caransebeșului, va fi deschis un centru pentru copiii cu dizabilități”, a precizat Elena Amzoi, directorul DGASPC Caraș-Severin.
Aceste centre de tip familial sunt o nouă șansă pentru copiii din vechile centrele de plasament să crească și să se dezvolte optim fizic, emoțional, intelectual, într-un mediu similar unei familii.
Lorena POENARU
Mințiți cu nerușinare de așa zisele bune condiți : este mizerie,gândaci la „Centru Raisa,, Reșița ,mâncare de proastă calitate pentru că este înjumaătățită de angajați, comportamentul așa zișilor psihologi este lăsat de gândit, nimeni nu îi consiliază pe acei copi ,vai fe mama lor.Unde sunt controalele ,nimeni nu vede : copii sr droghează cu știrea celor care ar trebui sa-i protejeze,fetele rămân însărcinate tot cu stirea celor care ar trebui dă le protejeze, dispar copii de acolo tot cu stirea angajaților care iau bani și nu putin.Vorbiți și de toate neregulile care au loc la D.G.A.S.P REȘIȚA
aricolul acesta este pentru spalarea pacatelor dupa controlul celor de la AJPISC, dupa articolul din Expres de Banat. Asta este PSD-ul ii tine pe amandoi. Coafura rezista.
PS Cu procesul cum merge?
Pâna în urma controlului de la AJPISC de ce nu au spus cat bine face DGASP beneficiarilor ,de ce nu spun ce nereguli sau descoperit,cine a fost dat afară,care sau ales cu dosare penale,ce dezastru a făcut acea șefă intr-un an ,câți copii sau pierdut în ceață ,cum pleacă angajatele cu plasele din ce ar trebui să primească copii și foarte multe nereguli dar toate pe rând .
”Centrul de la Zăgujeni a fost deja închis, iar în locul centrului de aici am adus centrul maternal care a fost în Reșița, centru pentru mamă și copil.”
–
Mda … centru (de notorietate) furnizor de ”fete” pentru parcarea de TIR-uri din benzinărie …
Cum e cu acel pretins centru ”pentru mamă și copil”? Matriarhat sau iconografie?
Sunt destule ”mame” care își abandonează copiii … taților.