fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Elena Amzoi, director DGASPC Caraș-Severin: „În 2005, nu aveam în județ niciun cămin pentru persoane vârstnice”!

În județul Caraș-Severin funcționează în prezent doar două cămine pentru persoane vârstnice, unul la Sacu iar altul la Reșița, iar condițiile sunt identice locațiilor de hotel, după cum a declarat pentru Reper 24, Elena Amzoi, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Caraș-Severin.

Centrele noastre nu arată ca cele din alte județe. Cele două centre sunt ca și o locație de hotel.

Încă din anul 2005, pentru căminul de la Sacu am făcut până în acest moment trei proiecte.

Când eu am ajuns în sistem, am demarat primul proiect la Sacu, pentru că acolo existau beneficiari care stăteau și 7-8 într-o cameră iar unele camere nu aveau aerisire.

Cele două locații nu arătau ca niște centre pentru persoane vârstnice, ci mai degrabă erau centre de îngrijire și asistență care adăposteau și tineri și bătrâni și adulți, în aceeași clădire, condițiile fiind total neprielnice.

Le-am adus atunci la cunoștință celor de la minister că în județ nu avem niciun cămin pentru persoane vârstnice. Persoanele vârstnice stăteau împreună cu tinerii cu dizabilități.

Am demarat proiecte, chiar dacă pe atunci nu știam câtă muncă implică asta și am reușit să realizez Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinții Constantin și Elena”, cel care în acest moment arată ca un hotel”, a precizat directorul Elena Amzoi.

La Sacu condițiile de cazare erau nefericite, directorul Elena Amzoi demarând încă un proiect pentru extinderea centrului și reușind astfel să readucă obiectivul la nivelul standardelor europene, cu maximum trei beneficiari în cameră.

Sergiu TABAN

10 COMENTARII

  1. „În județul Caraș-Severin funcționează în prezent doar două cămine pentru persoane vârstnice”

    Mai lăsați odele aduse lu’ mocioarca si hurduzau si documentati-va inainte sa scrieti articolele !

  2. Stimată doamnă
    Întrebați de sănătate DSP și Garda de Mediu despre incidentul din 11.01.2023 petrecut la Stația de Mixturi Asfaltice patronată de primăria Reșița, care, ÎN perimetrul ei sunt sub limita perimetrului limitei legale a OMS 119 (500 metri):
    – 2 parcuri de joacă pentru copii
    – 2 fabrici de pâine
    – o scoală gimnaziala clasele I-VIII
    – Centrul de Copii cu dizabilități Primăvara
    – Căminul pentru Persoane Vârstnice Marginea
    Aveți idee a ce s-a întâmplat în zona CPV Marginea în data de 11.01.2023 sub „atenta” supraveghere a Gărzii de Mediu?!!!!!!
    Are legătură cumva cu ce s-a întâmplat in aceeași zi în căminul CPV cu „nea SAVA”?!!!
    Despre alte incidente din zonă ce știți?!!!!

  3. „Persoanele vârstnice stăteau împreună cu tinerii cu dizabilități.”

    Această stare de fapt s-a datorat (probabil) inexistenței înființării unor instituții abilitate și special desemnate ca DGASPB și DGASPA, pe lângă DGASPC, cu toate actele juridice și normative aferente.
    Respectiv o Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Bătrânilor și o Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Adolescenților.
    Asta în condițiile în care, totuși, alții dispun și de o poliție a animalelor, care însă nu gestionează și conflictele (de interese) dintre acestea.
    Nu?

  4. Felicitâri doamnei Elena Amzoi directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului – Caraș-Severin mă bucur ptr implicarea domniei sale deși eu am crescut orfan chiar din prima zi din viață la Leagănul din Caransebeș pină la vârsta de 3 ani de zile iar apoi fiind transferat la Casa de Copii preșcolari din Zagujeni pină la vârsta de 6 ani de zile iar apoi fiind transferat la Casa de Copii orfani din Teregova pină la vârsta de 18 ani de zile ieșind cu o valiză în mînă de pe ușile Orfelinatului luând viața din greu fiind pensionat pe caz de invaliditate accentuat încă din anul 2002 , fiind încadrat în grad de Handicap accentuat permanent , îi doresc sănătate din belșug și succes pe plan profesional și familial doamnei directoare Elena Amzoi . Cu considerație Adrian Dunei

  5. Eu Adrian Dunei în vârstă de 51 ani am crescut orfan chiar din prima zi din viață la Leagănul de Copii din Caransebeș pină la vârsta de 3 ani iar apoi fiind transferat la Casa de Copii preșcolari din Zagujeni pină la vârsta de 6 ani de zile iar apoi fiind transferat la Casa de Copii din Teregova pină la vârsta de 18 ani de zile ieșind cu o valiză în mînă de pe ușile Orfelinatului deși eu sunt credincios ortodox păcătos botezat prin stropire în Numele Sf . Treime de către preotul Suru Mihai la vârsta de maturizare 34 ani de zile chiar în anul 2006 și nu regret că am făcut acest pas de – a mă împăca cu divinitatea dumnezeirii a Sf . Trinitate ca al meu nume Adrian Dunei să fie scris în Cartea vieții pe vecie . Amin . A Lui Dumnezeu Este mâna care mi – a conturat întreg destinul vieții mele pe acest pământ putând spune Eben Ezer mergând spre eternitate , eu cred în viața de apoi mergând înspre Paradisul Noului Ierusalim bucurându – mă o veșnicie alături de creștinii practicanți cei dragi . Amin . Data . 29 . 08 . 2023 . Cu considerație Adrian Dunei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei