Elevii Colegiului Mircea Eliade sărbătoresc Europa de ziua ei!

modelmic

În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene. Elevii Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reşiţa au celebrat și ei Ziua Europei, alături de partenerii – Muzeul Banatului Montan, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și Centrul de informare „Europe Direct“ Timişoara.

Acțiunea derulată de liceenii reșițeni poartă numele de „9 și 10 Mai – Istorie, Tradiţii, Cultură, Valori” și a început ieri la Muzeul Banatului Montan.

Aceasta face parte din Proiectul Educaţional Europa-Casa Noastră, care ȋși propune promovarea valorilor culturale, naţionale şi europene, fiind o sărbătoare a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate și o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE.

În acest scop, s-au derulat activități și în școală, în toată perioada 4-8 mai, unde elevii au  realizat  creaţii literare, compuneri narative sau descriptive, eseuri, referate, prezentări power-point, și creaţii plastice de prezentare.

Aceștia au reprezentat prin munca lor istoricul Uniunii Europene, ţara sau regiunea  în care trăiesc, precum şi  obiceiurile sau  tradiţiile locale și naționale aparţinând popoarelor din Uniunea Europeană.

Proiectul promovează, totodată, îmbogãţirea cunoştinţelor cu informaţii despre Uniunea Europeană, cultivarea  unor atitudini conştiente şi responsabile de viitori cetăţeni europeni: respectarea valorilor, drepturile omului, toleranţa, acceptarea diversităţii.

Centrul „Europe Direct” Timişoara i-a sprijinit pe organizatori cu materiale informative.

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei