Emoții la BEJ pentru Tiberiu Mănescu, candidat independent la Camera Deputaților!

modelmic

Forfotă mare ieri pe holurile Biroului Electoral Județean Caraș-Severin, unde reprezentanții mai multor partide politice din județ s-au înghesuit să își depună listele cu semnături pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 11 decembrie. Printre partidele „cu greutate” sau cele mai puțin cunoscute pe scena politică din Caraș-Severin, s-a strecurat și un independent, șahistul Tiberiu Mănescu. Implicat în lupta politică, după cum singur mărturisește, pentru a aduce o schimbare, Mănescu s-a lovit însă de o serie de piedici, atunci când s-a prezentat la BEJ. 

Prima încercare a lui Mănescu de a-și depune candidatura ca independent pentru Camera Deputaților a avut loc luni, când cei de la BEJ au refuzat însă să i-o înregistreze, pe motiv că nu toate semnăturile strânse sunt valabile.

Luni am fost să îmi depun candidatura și mi s-a spus că nu îndeplinesc condițiile legale în sensul în care adresele susținătorilor sau o parte din adresele respective nu ar fi complete, adică este trecută strada, numărul, dar nu e trecut orașul. M-am informat la Biroul Electoral Central, am primit un răspuns conform căruia dacă e trecută adresa dar nu e trecut orașul nu este nici un fel de problemă, după care am făcut o cerere ca acest răspuns să fie în scris pentru a avea o dovadă. Răspunsul în scris a fost că fiecare birou electoral de circumscripție are exclusiv atribuția de a verifica aceste liste. Eu cred că este neconform cu prevederile legale pentru că legea 208 pe 2015, republicată în septembrie 2016, art 12, aliniatul 1, paragraful A, prevede că Biroul Electoral Central are atribuția de a asigura respectarea unitară a prevederilor legale, adică în fiecare județ și în fiecare circumscripție electorală trebuie să fie aceeași lege”, a explicat Mănescu.

Acesta a adăugat că a reușit să strângă peste 4.000 de semnături din partea susținătorilor și chiar în situația în care nu vor fi luate în considerare decât acele semnături considerate de BEJ ca fiind valabile, tot ar avea destule pentru a i se valida candidatura. În prezent, acesta așteaptă să afle decizia celor de la BEJ: dacă i se va valida sau nu candidatura.

La cei doar 30 de ani ai săi, Tiberiu Mănescu este de părere că vârsta sa nu este deloc un impediment în obținerea de rezultate pozitive la alegerile din decembrie.

Faptul că nu am o vârstă foarte înaintată nu consider că este un dezavantaj, dimpotrivă cred că este un avantaj pentru că nu am idei din perioada de dinainte de 89, văd poate altfel lucrurile și îmi doresc o altfel de politică. Îmi doresc o schimbare a clasei politice din România, pentru că din păcate vedem cu toții ceea ce s-a întâmplat în acest județ în ultimii 26 de ani și noi tinerii, dacă nu ne implicăm și nu încercăm să fim noi schimbarea pe care ne-o dorim nu cred că o să schimbe altcineva ceva pentru noi”, a mai adăugat Mănescu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei