Emoții pentru absolvenții de liceu! Bacalaureatul a început azi cu proba competenţelor la limba română

 

modelmic

Început de săptămână cu emoții pentru absolvenții de liceu care vor susține astăzi prima probă a Bacalaureatului.
Examenul maturității începe cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie), după cum anunţă Ministerul Educaţiei.

Candidații vor susține în zilele de 7, 10 şi 11 iunie evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
În județul Caraș-Severin, s-au înscris pentru probele de competențe 1854 de candidați, pe care le vor susține chiar în școlile din care provin.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. și orice introducere de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
Luni, 1 iulie, încep probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, cu examenul la Limba şi literatura română, iar în 2 iulie este programată proba la Limba si literatura maternă. Proba obligatorie a profilului va fi miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – se va desfăşura joi, 4 iulie.

Probele scrise ale acestui examen vor fi susținute în Caraș-Severin de 1486 de candidați, diferența față de numărul celor înscriși la probele orale fiind absolvenți din serile anterioare care și-au luat probele de competențe.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţiilor. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

foto: Art News

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei