Epoca Avram, măsuri și contramăsuri de siguranță

Avram

Suntem în anul de grație 2019, un an deosebit de important pentru toți românii și pentru Romania. De ce? Pentru că în 2019 românii își aleg pentru următorii 5 ani președintele iar România pentru că în sfărșit poate să arate de ce este în stare preluând președenția UE, o premieră pentru nația noastră.

Aceasta este conjunctura internă dar și internațională, pe care aș mai vrea să o pot completa cu înca un eveniment – sfârșitul epocii comisarului șef Avram Viorel (îmi cer scuze pentru cuvântul epocă, unul care nu reprezintă un adevăr irefutabil, dar care dă bine în titlul unui articol) la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Și bineînțeles, stimați cititori, că din bun simț o să mă întrebați – DE CE?

Ei bine, nu voi fi mojic și nu voi mai relua toate acuzele aduse acestui personaj de poveste, căruia toata lumea îi prevede sfârșitul (la fel ca și apocalipsa pământului) dar nimeni nu știe când se va întâmpla, ci o să pun în discuție măsurile și contramăsurile de siguranță luate de acest personaj (sfătuit de cineva pe care dumneavoastră îl știți), ca acest lucru să nu se întample.

Și înainte de a intra în subiectul propriu zis vă rog să-mi permiteți să pun niște întrebări la care chiar mi-aș dori un răspuns (însă cu siguranță că nu o să-l primesc, la fel cum invitația la o emisiune live Reper 24 a domnului cms. șef Avram s-a soldat cu soluția Nicorici, în genul, Mandarine aveți? Nu, dar știți ce frumos s-au copt lămâile anul ăsta?)

Iar întrebările noastre, am spune de interes pentru polițistul cărășean sunt:

– De ce tac sindicatele? S-au desființat și n-am aflat noi ori liderii acestora sunt cumva aserviți cuiva sau așteaptă rezultatul alegerilor?

– De ce tac polițiștii, chiar au salarii atât de mari (e drept că teoretic s-au mărit ) încât nu îi mai interesează acest aspect financiar, sau personalitatea domnului comandant este atât de puternică, încât pur și simplu îi eclipsează și îi domină?

– Oare are cineva curajul să-mi răspundă? Sau, cine știe, este iarnă iar ,, iarna cum nu-i ca vara”, ca să cităm un clasic în viață, nu-i bine să pui întrebări sau să te pui rău cu cineva că sunt atâtea sărbători și poate te bate Dumnezeu.

Dar să revenim. După cum cred că deja se știe, din șase în șase luni se acordă polițiștilor la propunerea șefilor (a se citi a comandantului) compensații bănești pentru activitatea deosebită prestată până la acea dată. Ei bine, cum toată lumea bună bănuiesc că știe, acum câteva luni, de la București descălecară la sediul IPJ Caraș-Severin ofițeri inspectori din două microbuze, cu scopul de a verifica activitatea (se pare  de management) a șefilor din toate structurile inspectoratului. Rezultatul nu este cunoscut, fiind clasificat și acesta pentru următorii 100 de ani (un secret mult mai bine păstrat decât evenimentele din decembrie 1989 sau uciderea din Dallas a lui JFK), la fel ca și măsurile ce au fost stabilite sau nu (de promovare, de recompensare sau de sancționare, dacă a fost cazul sau nu, în urma acestui control).

Pe surse, tușa Leana, cel mai bun informator al nostru, ne-a spus că ar fi de rău și ferească Sfântu să bată vântu (nu cel cu SOV Invest) că rămânem fără „cappo di tutti cappi” din IpeJe! Și ca să nu se întâmple așa ceva, ce s-a gândit domnul comandant?

Cel mai bine este să te sprijini pe colegi (pe colegii bine înfipți pe picioare și cu relații pe la unu, pe la altul), așa că toate salariile de excelență, cum sunt ele denumite în limbaj neaoș de polițist, au fost acordate doar lucrătorilor cu funcții de conducere din cadrul inspectoratului. Mă văd nevoit (fiind un nesimțit care scrie la comandă) să întreb din nou, dacă șefii conduc când dracu mai și lucrează? Că becurile în instituție sunt stinse începând cu ora 15:45 în toate sediile poliției cărășene? Și ce fac ceilalți lucrători, pălmașii cum sunt ei denumiți, chiar stau atât de cuminți și nu fac nimic bun, ei nu prind hoți și criminali, nu confiscă bunuri, arme, droguri? Lucruri care ar trebui să-i propulseze și pe ei la salariile de excelență. Și, desigur, întrebările ar putea continua însă sunt prea obosit și nu vreau să vă plictisesc și pe domniile voastre.

Apropo, Gigel, pe care am reușit cu mari sacrificii să-l infiltrăm în preajma „Controliștilor” de la București, ne-a spus că ar fi nereguli mari de tot constatate în urma controlului, că nu se prind hoți, incendiatori, spărgători de case și locuințe, că a crescut numărul accidentelor rutiere și în special al morților, că a crescut numărul evenimentelor în școli etc. sau altfel spus ca să îl citez pe domnul comandant, așa cum ne precizează el în conferința de presă ținută cu ocazia bilanțului anual ,,Caraș-Severinul devine un județ tot mai sigur”.

Alo! Chiar nu vede nimeni, chiar nu spune nimeni nimic? Doamna Ministru Carmen Dan, Domnul Inspector General al Poliției Române, ce părere aveți? Este normal să fie așa? Sau e normal și am devenit noi anormali?

Vă promit că voi da publicității fluturașele de salarii ale șefilor din poliție recompensați cu salarii de excelență dar și ale ,,pălmașilor”- nerecompensați pentru a face comparație și a trage dumneavoastră, cei care ne lecturați propriile concluzii iar dacă vi se pare normal, atunci eu nu mai zic nimic. De nervi, o să-mi mănânc singur tastatura asta de pe care „scris-am această carte” și pe care a promis Bejeriță că mi-o schimbă dar între timp am auzit că a dat-o la altul, comandă expresă de la nașu, ce să-i faci…

Și vă mai rog ceva doamnă ministru, dumneavoastră puteți verifica dacă eu mint sau doar vreau să denigrez pe cineva, noi ziariștii degeaba vom cere date căci ne vom lovi de cea mai stupida lege, Legea 677, că în România, președinta Consiliului UE, ce nu-ți convine constituie date personale, care, bineînțeles, sunt secrete.

Voi continua  seria dezvăluirilor cu date și fapte concrete care poate vor face lumea puțin mai bună și mai dreaptă. Să auzim de bine și cine știe, poate că vom primi și un răspuns scris.

P.S. Chiar acum înainte de închiderea ediției am plăcerea să vă informez că l-am reactivat pe Gogu cel Sinistru, după 10 ani de zile de amorțeală și mi-a promis lista cu toți șefii recompensați cu salariu de merit pe primele șase luni și faptele de vitejie ale acestora.

Doamne, nici nu pot să dorm la noapte…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Om de bine?

  Concret,te rog, lasa elefantul aruncam bomba ca sa i rupa trompa,sau sa vina la negociere,pentru tacere? Chiar a dat mocioalaca liber la decapitari în propria gașcă?sau nu mai poate tine piept? Astept foiletonul, Sergiule stiu ca din cind in cind nu te bate vintul,si nici nu esti in criza!rog VERTICALITATE!!!!!

  Raspunde
 2. Adi Nica

  Viorel Avram a venit la conducere pe aceeasi cheie( universala) in MI,odata cu schimbarea puterii la virf si nu a epatat cu realizari peste medie in calitate de “meneger”. In calitate de politist,nici atit. Cum e firesc,va fi debarcat in urmatoarea perioada . In IPJ CS au mai ramas insa meseriasi,mai putini,e drept,dar ei exista si sint adevaratii politisti care tin inspectoratul pe linia de plutire,comparativ,de exemplu,cu haosul din Politie dupa valul de pensionari. Este la fel de adevarat ca politistii cu stiinta de carte nu au timp sa iasa in fata,au de munca,sint onesti si loiali muncii adevarate de politie si chiar daca nu primesc salarii de exceptie,isi vad de treaba. Iar inspectorul sef,la fel ca multi altii inaintea lui,va fi de domeniul trecutului,ca asa e regula,cei de pe locurile din spate ca meseriasi,sint uitati repede.

  Raspunde
 3. Ivan cel groaznic

  Un singur sindicat adevărat din ipj cel condus de nicusor a facut o sesizare in vara lui 2018 .a venit un control de la igpr a constatat grave abateri, a zpus ca se vor lua masuri disciplinare .ce masuri ai fost luate ca la scurt timp a venit un nou control, la care se face referire in articol.la ipj cs sunt incalcari foarte grave a legilor si normelor interne dar oamenilor le este frica sa spună. In cel mult o lună veți primii toate datele . Stiu ca avram prin sursele unde este el sursa va afla cine este in spatele acestui comentariu dar el terminat pentru ce a făcut si zilele pe functie îi sunt numărate. La pensie este cel mai bine ptr ca la ancheta penala va fi și mai greu.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei