Eroii care și-au jertfit viața pentru libertate, în urmă cu 27 de ani, comemorați la Reșița!

modelmic-Recovered

Victimele Revoluției din decembrie 1989, au fost comemorate astăzi la Reșița, la troița din centrul civic al municipiului. La slujba de pomenire a eroilor martiri ai Revoluției Române din Decembrie 1989 au participat membri ai diferitelor asociații de revoluționari din județ, reprezentanți ai administrației județene și locale, precum și simpli cetățeni care au dorit să aducă un omagiu celor care și-au jertfit viața pentru libertate, în urmă cu 27 de ani. 

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a menționat că românii sunt datori să ducă mai departe moștenirea celor care și-au pierdut viața în aceea lună decembrie a anului 1989:

„Ne-am întâlnit, la 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, pentru a cinsti memoria celor care au ieșit în stradă, au luptat pentru libertate și și-au dat viața pentru ca noi să fim, astăzi, aici. Am primit o moștenire de la ei, pe care ne-au dăruit-o cu prețul vieții lor și suntem datori să o ducem mai departe. Să ducem mai departe o Românie modernă, prosperă, puternică, o Românie într-o Europă în care fiecare țară să își păstreze valorile tradiționale”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157676478987001″]

La evenimentul derulat chiar în ziua în care se împlinesc 27 de ani de la izbucnirea Revoluției la Reșița, au mai luat cuvântul subprefectul județului Caraș-Severin, Sebastian Purec, viceprimarul Reșiței, Vasile Paul, precum și liderii asociațiilor de revoluționari. Slujba religioasă a fost urmată de depuneri de coroane la troiţa din centrul civic al Reşiţei. Acțiunile dedicate comemorării victimelor Revoluției din 1989 vor continua mâine, în incinta fostei Unităţii Militare de Rachete din Reșița.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei