„Este momentul să luăm taurul de coarne”! Primăria Reșița preia reciclarea deșeurilor din oraș!

popa

Consilierii locali reșițeni, reuniți astăzi în ședință de îndată, au votat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Ioan Popa, privind înființarea unei societății comerciale care să se ocupe de reciclarea deșeurilor de pe raza orașului. Practic societatea „Reșița curată” va prelua activitatea desfășurată până în prezent de compania Best Multipet și anume recuperarea, sortarea, balotarea și valorificarea deșeurilor reciclabile.

Având în vedere ce se întâmplă cu deponeul de la Lupac, cred că este momentul să luăm taurul de coarne. Nu putem să stăm ca struțul, cu capul în pământ. Trebuie să ne asumăm faptul că avem o problemă și să o rezolvăm”, le-a spus primarul Ioan Popa consilierilor locali prezenți la ședință, explicându-le de ce este necesară înființarea acestei societăți și implicarea Primăriei Reșița în activitatea de reciclare.

„În Comitetul pentru Situații de Urgență am discutat la începutul săptămânii despre faptul că Best Multipet renunță la activitate. A dat preaviz la oameni, de la 1 februarie vor să oprească activitatea, ceea ce ar fi pus în mare dificultate economia circulară în reciclarea de deșeuri în oraș.

Și atunci ne asumăm noi această operațiune, o vom face în primă fază în aceeași locație din Doman, vom închiria de la Best Multipet echipamentele și probabil vom lucra mai mult sau mai puțin cu aceiași oameni, încercând ulterior să facem o îmbunătățire a acestei activități”.

Conform edilului, Reșița are obligația de a recicla undeva la 400 de tone de deșeuri pe lună, pentru fiecare tonă de gunoi nereciclat fiind amendată cu 80 de lei.

Costurile Reșiței pe 2020 s-ar ridica undeva la vreo 100-150.000 de euro doar din  această amendă pe care trebuie să o plătim la Mediu. Trebuie să devenim mai responsabili, să conștientizăm publicul despre importanța reciclării și despre faptul că dacă nu reciclăm ne costă pe fiecare dintre noi”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  Și Popovici ce face cu deponeul ?
  Stă la CJ degeaba! Din când în când mai dă câte un interviu în care spune că se va deschide ” la anu’ “.

  Raspunde
 2. zero

  “vom lucra mai mult sau mai puțin cu aceiași oameni”

  Asta era…
  Scopul scuză mijloacele (de propagandă prin falsificarea “calculelor”).
  400 de tone X 80 lei X 12 luni = 384.000 lei (cam 80.000 de euro pe an).
  Dar mai şi declară public că ar plăti 100-150.000 de euro pe an, doar din această amendă, la Mediu.
  Adică o sumă dublă, pretext.
  Minte de îngheaţă apele, ca de obicei, prostind lumea cu “socotelile” lui.
  Îşi însuşeşte oare diferenţa (pretinsă) de 70.000 de euro (150.000 – 80.000) prin “închirierea” echipamentelor şi prin “cotizaţiile” noilor “angajaţi”?
  În apele tulburi se pescuiesc peşti mari, nu?
  Şi asta după ce se lăuda că aduce (ca investitor) o firmă austriacă :)
  Aus …

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei