„Este strigător la cer”! Proiect de 26 de milioane de euro, în impas! Președintele Dunca a chemat responsabilii la raport!

modelmic

Ședință tensionată astăzi la Consiliul Județean Caraș-Severin, pe tema lucrărilor la proiectul de modernizare a DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6), un proiect în valoare de peste 26 de milioane de euro și care s-a împotmolit la primul hop – realizarea proiectului tehnic. Și asta în condițiile în care în conturile forului județean au fost virate deja fondurile necesare pentru plata avansului la lucrări. „Este strigător la cer ce se întâmplă”, este de părere președintele Consiliul Județean, Romeo Dunca, acesta chemându-i „la raport” pe reprezentanții constructorului și pe cei ai proiectantului.

Conform celor prezentate în ședință, proiectantul a avut la dispoziție patru luni pentru realizarea proiectului tehnic, ordinul de începe a lucrării fiind dat pe data de 4 mai. Cu toate acestea, pe data de 17 noiembrie, încă nu există o variantă finală a proiectului, variantă care ar trebui trimisă la ADR. Mai grav încă, la finalul lunii octombrie, proiectantul a primit o adresă de la ENEL în care era informat de refuzul companiei de a-și da avizul pentru proiect, uitând însă să informeze și CJ despre situație.

Scopul ședinței este desțelenirea proiectului de pe DJ 608 care s-a oprit din cauza anumitor hai să le zicem nepotriviri. Trecem peste asta, important este să dăm drumul la investiție. Am adunat toți oamenii, pentru că cel mai important lucru pentru noi este să consumăm banii europeni, prima dată pe cei care există, din puținele proiecte și contracte care au fost făcute până acum, pentru că sunt puține față de ceea ce ar fi trebuit făcut și de aici încolo să marșăm și să facem tot ceea ce trebuie și putem pentru dezvoltarea județului.

Banii pentru proiectul acesta sunt deja în contul CJ, noi trebuie să plătim avansul la lucrare și nu am putut să dăm dispoziția de începere a lucrărilor pentru că ne-a venit răspunsul de la Enel că nu este bun proiectul. Nu numai aceasta, ci am găsit o grămadă de nepotriviri și de vicii în proiectul tehnic la care noi am cerut lămuriri și nu ni s-a răspuns în timp”, a explicat pentru Reper 24, Romeo Dunca.

modelmic

Președintele forului județean a adăugat că deși nu este de acord cu faptul că proiectul tehnic și executarea lucrărilor au fost scos la licitație „la pachet”, în acest moment acest lucru nu mai contează. „Nu mai contează nici cine a câștigat licitațiile, important este să le ducă la îndeplinire. Suntem cu ochii pe ei”.

La întâlnire a fost prezent și primarul comunei Cornereva, social-democratul Nicolae Novăcescu, principalul beneficiar al proiectului, după cum singur s-a prezentat, având în vedere că peste 20 de km din drumul care urmează să fie modernizat traversează comuna pe care o păstorește. „Sunteți din PSD? Nu contează. Nu facem politică, facem administrație și facem treabă bună”, l-a salutat Romeo Dunca, după care le-a dat termen până luni constructorului și proiectantului să vină cu un plan de rezolvare a problemei.

modelmic

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Nubu

    Maestrele de la proiecte sunt tinute in continuare in brate. Brate pd, brate psd , brate pnl . Oare mai conteaza , brate sa fie, brate adevarate de barbat si mai bine! La maestre se iarta orice. Totul. Numai cine nu munceste nu greseste…nu? LOZINCA VOASTRA! DAR CA DOAR PILELELE “MUNCESTE” STITI? NU? NU CRED! Va spun eu ! Pilele, ca or fi nase, fini, iubite, membri sunt pile ! Si doar ei” munceste” si doar ei “raman sa munceste in continuare”! Restul…out ! Vin alte pile ! Chiar din alte judete!

    Raspunde
  2. ATTILA

    Șef, nu fi nervos, îți pocnește o venă la cap, las-o mai moale, iar o dai la caterincă cu prefăcătorie tipic PNL-istică musiu?Rușinică lasă și pe alții, n-ai ambiție prețiosule!(vorba vine:))))

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei