Evaluarea Națională începe astăzi, iar examenul de Bacalaureat bate la ușă

a

La nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite și transmise spre aprobare Ministerului Educației 16 centre de examen de BACALAUREAT pentru cei 2161 de elevi înscriși din clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. Potrivit noilor precizări, condițiile ce trebuie îndeplinite în centrele de examen sunt următoarele:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
  • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
  • sălile de examen vor fi prevăzute sisteme de supraveghere audio-video.

Ministrul Educației și Cercetării a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.

La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Această măsură vine în sprijinul absolvenților care nu vor putea participa la prima sesiune a acestora și vizează asigurarea egalității de șanse pentru toți candidații la aceste examene.

Sesiunea specială de BAC 2020 pentru elevii afectați de pandemie începe în data de 6 iulie 2020 cu examenul scris la Limba și literatura română, în timp ce sesiunea normală a Bacalaureatului debutează pe 22 iunie 2020.

Sesiunea specială de Evaluare Națională 2020 are programat primul examen pe 29 iunie, la 2 săptămâni după sesiunea normală a examenelor pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

Pentru examene, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenelor naționale (conform procedurii operaționale cu privire la modalitățile de desfășurare a sesiunilor de examen, propriul circuit de intrare și ieșire al elevilor, a personalului didactic din comisiile de examen și modalitatea în care se va realiza igienizarea/dezinfecția unității de învățământ).

Sursă foto: national.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei