Evoluția administrației publice în spațiul românesc, analizată și prezentată la Bocșa

publice

Volumul „Evoluția administrației publice în spațiul românesc. Secolul XIX-jumătatea secolului XX”, semnat de Mihai VIȘAN și Mihaela MARTIN va fi lansat vineri, 7 octombrie, de la ora 12:30, la Bocșa. Evenimentul, ce va fi găzduit de sala de spectacole a Casei Orășenești de Cultură din Bocșa, este organizat de Primăria orașului Bocșa, Consiliul local Bocșa și Casa Orășenească de Cultură Bocșa. 

În deschidere, va avea loc un microrecital de muzică clasică susținut la flaut de tânărul bocșean Natanael DRAGOȘ, elev în clasa a XI-a, la Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița.

Lansarea volumului are loc în contextul în care societatea contemporană îşi modifică permanent sistemul administrativ şi mecanismul de implicare a factorului decizional, central şi local, în soluţionarea problemelor comunitare şi globale, se precizează într-un comunicat de presă al Casei Orășenești de Cultură din Bocșa.

Participanții vor afla informaţii inedite privind administraţia şi legislaţia administrativă în spaţiul românesc, cu o aplecare specială asupra spaţiului bănăţean din ultimul secol şi jumătate”, precizează șeful Serviciului Casa Orășenească de Cultură, Ioan Liuț.

În orice „epocă”, administrația  a fost motorul societății, iar ea, „adaptată permanent cerințelor populației, nevoilor reale ale acesteia, înlesnește și anticipează liniile viitoare de dezvoltare, asigură o desfășurare ordonată și echilibrată a componentelor primordiale din evantaiul activităților umane”, spun autorii acestei noi apariţii editoriale.

La această manifestare sunt invitați: oficialități locale și județene, oameni de cultură, dar și locuitorii orașului Bocșa, intrarea fiind liberă.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei