„Facem tot ce putem pentru a-i proteja pe vârstnicii din centrul Reșița“

a

Cu aproape 200 de persoane internate, Căminul de persoane Vârstnice din Reșița este locul în care o infectare cu noul virus poate avea consecințe dramatice. Despre modul în care se gestionează situația în prezent, care sunt lipsurile acestei unități și cum se pot remedia, ne-a vorbit directorul Centrului Mihai Vasilescu:

„În primul rând am sistat accesul persoanelor străine în instituție, s-au luat măsuri suplimentare de igienă și curățenie, atât în interiorul unității cât și în exterior, am suplimentat spălările pe secție. Am făcut de asemenea referatele pentru tot necesarul de consumabile pentru igienă, conform noilor prevederi legale. Am restricționat de asemenea accesul personalului la beneficiari. Doar personalul medical are dreptul de acces., strict, iar în caz de urgență se intră doar cu echipament“.

În ceea ce privește stocul de echipament de protecție și de materiale pentru dezinfecție, managerul Vasilescu a mai precizat: „În momentul de față avem ceva stocuri“. Ce înseamnă ceva stocuri? „ Nu aș putea să vă spun acum exact; 30 de litri de dezinfectant pentru mâini, 30 de litri de dezinfectant pentru podele cu grad ridicat de dezinfecție. Au fost achiziționate acum de fapt de o săptămână pe SEAP 1.500 de măști, așteptăm săptămâna aceasta să ne vină. Tot ce s-a putut face din punctul nostru de vedere, am făcut. Am făcut și referate suplimentare pentru a putea achita toate plățile pe care le avem. La personalul medical noi trebuie să avem o continuitate; s-au rărit turele, nu se mai lucrează în schimburi de 8 ore ci în ture de 12 ore. Pentru personalul administrativ am făcut o notificare la resurse umane să identifice locurile unde personalul poate să lucreze și de acasă“.

Credeți că toate măsurile adoptate până acum sunt suficiente pentru a feri vârstnicii de infectare cu CoVID-19 și transformarea Centrului de Persoane Vârstnice din Reșița într-un adevărat focar? „Da. În momentul de față cred că am făcut tot ceea ce se putea face în instituție, clar mai sunt lucruri de făcut și eventual măsuri ulterioare pe care noi să le luăm, dar singura noastră problemă, care e peste tot, e legată de buget. Contabilul nostru a întocmit mai multe rectificări bugetare pe care le-am înaintat Consiliului Județean; deci s-au făcut demersurile de către contabilul șef al instituției“.

Necesarul financiar pentru Centrul de Persoane Vârstnice din Reșița ar fi de aproximativ de 60 de mii de lei lunar pentru materiale de protecție sanitară, a mai precizat managerul instituției Mihai Vasilescu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei