Felix Borcean schimbă paradigma primarului implicat

 

caransebes

Lucrurile bune nu se fac cu vorbe ci cu fapte; fapte menite să schimbe fața unui oraș, să crească bunăstarea, siguranța și confortul locuitorilor dintr-o anumită comunitate. Una dintre problemele cu care ne confruntă cu toții în ultimele 14 luni, este nesiguranța sanitară: spitale vechi, fără circuite separate, lipsa dotărilor în ceea ce privește aparatura medicală, lipsa medicamentelor din spitale, datoriile uriașe, conturi blocate și de multe ori un management nu foarte performant al celor aleși să gestioneze problematica spitalelor, în general.

La Caransebeș, situația nu este departe de toate aceste lucruri, dar se simte și se vede implicarea celor care pot, vor și fac câte ceva pentru această unitate sanitară: management nou, deschiderea primei părți dintr-un ambulatoriu performant și mai nou, investiții de milioane de euro pentru dotarea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, în special cu aparatură performantă pentru depistarea și tratamentul pacienților infectați cu noul tip de virus.

Cu toate că această unitate sanitară are conturile blocate de foarte mulți ani, datorită unui management defectuos și a legislației incorecte în anumite situații, Primăria a susținut atât pe parcursul anului trecut, cât și în această perioadă personalul medical prin tot ce i-a stat în putință: aparat PCR de diagnosticare a infecțiilor cu noul tip de virus, bani pentru investiții, medicamente și multe altele. Demersul actual vine în completarea acestora, dar nu este ultimul pas, afirmă primarul municipiului, Felix Borcean:

aa

Am obținut astăzi (ieri 21 aprilie n.r.), o finanțare de peste 8 milioane de euro prin Programul Operațional de Infrastructură Mare – POIM, cel mai mare proiect european care a fost vreodată în Caransebeș. Termenele au fost extrem de scurte; am început să lucrăm la acest proiect, adresat protejării sănătății populației. Cu toate că în principal vom achiziționa aparate necesare tratării pacienților cu Covid – 19, Spitalul municipal fiind un spital covid, aceste dispozitive medicale ce vor fi cumpărate prin program, vor fi folositoare și în următorii ani, după încetarea pandemiei, pentru sănătatea populației.

De cele 8 milioane de euro vor fi achiziționate aproximativ 200 de aparte, cu valori mai mici sau mai mari, între care: aparat de radiologie digital cu scopie și grafie, aparat Roentgen digital cu achiziție 3D pentru evaluarea plămânilor infestați cu noul virus, cu posibilitatea de creare de imagini CT multiplanare cu o valoare de aproape 3 milioane de lei, aparat Roentgen deplasabil la patul pacientului. Foarte util mi se pare un sistem integrat de telemedicină, care va pune în legătură directă toate spitalele Covid sau suport Covid din țară“, a precizat primarul Borcean.

La toate acestea se adaugă altă aparatură medicală destinată în principal secției de Terapie Intensivă, necesare atât pentru creșterea capacității acesteia cât și pentru creșterea calității actului medical oferit pacienților. Dacă mai adăugăm și proiectul pentru înființarea la Caransebeș a unui spital modular, proiect ce așteaptă finanțarea și care ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an, se poate observa implicarea unui primar nu doar în repararea unor străzi sau montarea unor locuri de joacă, ci și în proiecte serioase, de perspectivă pentru dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții gugulanilor și nu numai.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei