Florin Ionescu lasă scaunul de director și urcă pe scenă, în premiera „Contrabasul”

teatru

Teatrul de Vest Reșița vă invită în data de 3 martie 2020 de la ora 19:00, la o nouă premieră, “Contrabasul”, de Patrick Suskind, cu Florin Gabriel Ionescu, cel care conduce destinele instituției de cultură. Regia îi aparține Mihaelei Panainte, iar scenografia și costume: Erika Csegoldi.

Am citit “Parfumul”, acesta a fost prima întâlnire cu Patrick Süskind . Un roman tradus în 47 de limbi, ecranizat în 2006 de Tom Twyker, cu Ben Whishaw şi Dustin Hoffman în rolurile principale. Romanul este scris intr-un mod aparte, plin de descrieri olfactive și de suspans.

Astfel mi-a venit ideea să lucrez la acestă piesă de teatru Contrabasul, piesă de teatru care marchează debutul scriitorului Patrick Süskind.
Întreaga piesă este construită în jurul unui singur personaj, un contrabasist. Piesa este un monolog în care sunt prezentate cu mult umor si ironie, percepțiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret aparent plictisit de meseria lui.

Frustrările, neîmplinirile, visurile și dorințele sale intime sunt treptat dezvăluite prin intermediul obiectului neînsufletit care îl însoțește și îl veghează pretutindeni – contrabasul, instrumentul muzical pe care il iubește și îl urăște în același timp. Sentimentele sale se răsfrâng nu doar asupra contrabasului, ci și asupra compozitorilor cunoscuti, a femeii iubite și chiar a lui însuși, simțindu-se când un instrumentist central al orchestrei filarmonicii naționale, când un simplu funcționar lipsit de talent.

Astfel umorul subtil al personajului, transformă ascultătorul într-un partener de dialog, lângă instrumentul neînsuflețit – Contrabas.
Dacă în Parfumul, autorul explorează simțul mirosului, în Contrabasul simțul de bază al întregului spectacol este auzul”, spune regizorul Mihaela Panainte.

87893479_3200839579944018_2982177625348243456_o

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei