Foamea de Ardeal sau utopia lui Kelemen Hunor

kelemen hunor

Ca să vezi, Kelemen Hunor este îngrijorat de „isteria anti maghiară extrem de violentă, pe nimic”, fenomen petrecut cu cîteva zile în urmă. ”Nimeni nu a vîndut Romania, nimeni nu a vrut să o cumpere”, zice domnia sa, iar UDMR-ul nu a dorit decît cîteva drepturi  mici-mici, pentru minoritatea maghiară, ”dar nu altceva decît ce e în Constituție și în acordurile internaționale”. Măi să fie, păi după cum ar vrea UDMR-ul, ar trebui ca limba maghiară să se vorbească în fiecare localitate care are mai mult de 10 unguri! ….

Oricum, ungurii se vor plînge lui Iohannis, dar ăsta nu e decît un lucru de așteptat din partea lor, în ultimele decenii cam în felul acesta s-au obișnuit liderii minorității maghiare, să se plîngă peste tot, de la București la Budapesta, de la Washington la Bruxelles.Paradoxul mare stă în faptul că în comunitățile locale din Ardeal, ungurii și romanii conviețuiesc împreună destul de bine, suferă și se bucură împreună, iar senzația, atît a ungurului cît și a romanului e că, numai la nivel central neînțelegerile dintre cele două comunități persistă și sunt alimentate de cine mai știe cine …

Pînă una – alta, liderii de la Vișegrad îl trag de mînecă pe Macron, după ce franțuzul a afirmat că UE nu e super market. Macroane, vouă vi se pare, nu, nu vi se pare, credeți că sunteți mai egali decît alții! …. Iar certitudinea asta este, de cele mai multe ori, falsă! Asta seamănă cu una din perlele BAC-ului de anul acesta, scrisă de un absolvent, care zice că ”sinonimul cuvîntului melodie este muzicuță”! Macroaane, mai ușor cu melodia, că nu se aude  muzicuța ….

Tanti Firea s-a autoevaluat după un an de mandat. Mi-au dat lacrimile, nu alta! Cîte realizări, ce reușite, ce mai tura-vura, a repus tanti asta Bucureștiul în fruntea capitalelor europene!

Ieri a fost sărbătoare mare, tot romanul a prăznuit nașterea Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută popular drept Drăgaica sau Sanzaiene, simbol al iubirii și fertilității. Așa că, iubiți-vă, romani, unguri, nemți, iubiți-vă unii cu alții și nu țineți cont de înepțiile si idioțeniile unor lideri, indiferent că sunt romani sau unguri.

Vă pup brusc!

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei