Focar de coronavirus depistat în cartierul Brădet din Anina; un mort și 5 infectați

aa

Focarele de coronavirus apar tot mai des în diferite zone ale județului Caraș-Severin din cauza transmiterii comunitare. Ultimul a fost semnalat în cartierul Brădet din Anina, unde , un bătrân de 89 de ani, sosit Bacău, a transmis virusul întregii familii, adică altor 5 persoane. După ce bătrânul a început să se simtă rău a fost testat și confirmat cu noul coronavirus. De asemenea au fost testate și cele 5 persoane din familie, toți fiind pozitivi.

Contactat telefonic, primarul din Anina Gheorghe Românu a declarat: „Din păcate bătrânul a decedat, iar din celelalte 5 persoane diagnosticate cu Sars Cov-2, 3 persoane sunt internate la Staționarul 3 din Reșița iar celelalte două sunt în carantină acasă. Am convocat de urgență Comitetul Local pentru Situații de Urgență și am hotărât câteva măsuri pentru prevenirea răspândirii acestui virus în oraș: am limitat accesul în instituțiile publice, pe terase, am limitat la 3 numărul maxim de persoane care pot umbla pe stradă, am solicitat cetățenilor prudență și purtarea măștii în spațiile aglomerate, chiar dacă sunt în aer liber“.

În cadrul comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a discutat și posibilitatea izolării cartierului Brădet: „Dacă va fi necesară această măsură o vom lua“ – a mai afirmat primarul orașului Anina Gheorghe Românu.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Nicoleta

    Din pacate ce-i care ar trebui sa stea in carantina nu stau, sunt la munca bine-mersi in firma lor si cu alti angajati care se plimba peste tot

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei