24.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

(FOTO) Cele 3 proiecte derulate la Luncavița prin PNDL2 se apropie de final

Investițiile prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt printre puținele care se pot derula în localitățile rurale. Ar mai fi o serie de oportunități prin AFIR sau POR, dar ofertele sunt limitate. Totul ține de capacitatea edililor de a scrie proiecte, de a le susține și de a reuși să le ducă până la capăt.

Cele 3 proiecte finanțate prin PNDL2 la Luncavița sunt pe ultima sută de metri până la finalizare, proiecte despre care edilul comunei, Nicolae Velescu a precizat pentru Reper 24:

Este vorba de școala de la Luncavița, la care decontările sunt efectuate în proporție de 98%, școala de la Verendin unde s-a depus solicitarea pentru ultima tranșă de plată către constructor și drumul comunal 32 dintre Verendin și DJ 608, unde am primit săptămâna trecută suma solicitată de la Minister, în valoare de peste 523 de mii de lei.

spot_img

Aici ar mai trebui o ultimă tranșă de aproape 100 de mii de lei, dar constructorul mai are de executat o serie de lucrări ce se vor încheia cu siguranță în această toamnă“, a precizat edilul din Luncavița.

O altă lucrare aproape de finalizare este grădinița din Verendin, finanțată prin POR. Construcția ei este gata, dar proiectul mai prevede și un parc de joacă pentru cei mici. Despre acest proiect Nicolae Velescu a spus:

Am scos de două ori lucrarea la licitație, dar nu s-a prezentat nimeni. Am solicitat o suplimentare a sumei din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții. Avem actualizarea și aprobarea acestei finanțări ce va fi suportată de către Consiliul Local Luncavița din bugetul pe anul viitor“.

Ministerul Educației va deconta întraga lucrare prin POR, după finalizarea lucrărilor, a mai precizat edilul Nicolae Velescu.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei