fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

(FOTO) Compania MAXAGRO toarnă stratul de uzură pe modernizatul DJ 581!

Cu una dintre cele mai vaste rețele de drumuri județene din țară, Caraș-Severinul suferă an de an din cauza degradării infrastructurii rutiere și a banilor puțini alocați pentru modernizare, întreținere și reparații. Putem să acuzăm Guvernul, autoritățile județene, primăriile și pe cine mai vrem noi; acestea nu vor face ca drumurile să fie mai bune.

„Este clar că infrastructura jalnică pe multe segmente de drum județean nu poate fi reparată doar din resursele proprii ale Consiliului Județean. Întrebările sincere venite din partea cetățenilor județului, de genul „Când veți face drumul la noi că ați promis în campanie?”, au de multe ori un răspuns dureros. De îndată ce bugetul ne permite, dar cu siguranță nu în acest an peste tot“, scria președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, mai zilele trecute, pe pagina sa de socializare.

Acesta amintea și de proiectele în derulare, de cele depuse spre finanțare, de drumurile care pot (sau nu prea) să fie reparate din bugetul instituției, funcție de sumele de bani avute la dispoziție. Printre proiectele aflate în derulare se numără și reabilitarea și modernizarea DJ 581.

Se circulă restricționat la orele dimineții, între Reșița și Oravița ca urmare a lucrărilor ce vizează turnarea stratului de uzură pe drumul județean DJ 581, între Ticvaniu Mare și Grădinari. De execuție se ocupă aceeași firmă, Maxagro, care încheia cu succes asfaltarea tronsonului județean Secaseni – Grădinari. „În aceste zile ne concentrăm pentru finalizarea cu strat de uzură a porțiunii dintre Grădinari și Ticvaniu Mare“, a declarat reprezentantul societății Maxagro, aflat pe DJ 581 cu utilajele companiei.

E bine că se lucrează, iar calvarul șoferilor care străbat această porțiune de drum județean va lua sfârșit foarte curând. E nevoie de mai multe astfel de lucrări, dar aceasta înseamnă o alocare sporită a banilor pentru infrastructura rutieră.

„Nevoile financiare necesare pentru a moderniza infrastructura de drumuri județene depășesc cu mult posibilitățile Consiliului Județean Caraș-Severin. Județul nostru e rămas rău în urmă, și asta de mult, iar speranța că putem recupera timpul pierdut vine în mare măsură de la București. Avem acolo parlamentari care pot și au obligația să ne susțină, în interesul lor și al cetățenilor pe care îi reprezintă.

Noi, la Consiliul Județean, ne îngrijim ca, aici, acasă, tot ce vine să fie cheltuit chibzuit. Încă sper ca lupta politică să nu uite de nevoile infrastructurii județene de care beneficiază toți cetățenii, fie ei votanți de dreapta sau de stânga“, a mai precizat Romeo Dunca.

Dan AGACHE

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei