fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

(FOTO) Lucrurile se mișcă în Bocșa

Edilul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu, ia apărarea salariaților de la Secția de Gospodărie Publică din cadrul Primăriei, acuzați (pe nedrept după cum spune edilul) că nu fac nimic. Într-o declarație recentă, acesta vine și cu argumente, chiar dacă unii dintre bocșeni nu sunt de acord cu ele.

„Din capul locului trebuie să precizez, din nou, că toate lucrările derulate în oraş sunt efectuate cu aceeaşi echipă de oameni de la SPGG (Gospodărie) și acei, nu foarte mulţi, beneficiari ai ajutorului social. Cu aceşti oameni, o mână de oameni, întreţinem şi înfrumuseţăm oraşul şi cred că aţi observat o schimbare în Bocşa în acest sens.

Cu aceşti oameni am început şi continuăm lucrările de amenajare a zonei Izvor – Aleea cu Tei, Insula Paradis – şi a zonei Groza – locul de picnic şi de agrement; cu aceeaşi oameni am tăiat iarba în oraş, am amenajat parcări , pietruit străzi, am vopsit pomi, am reparat trotuare; cu aceeaşi oameni facem reparaţii în instituţiile publice, pe terenurile de sport, în şcoli; cu aceeaşi oameni încercăm să ţinem în frâu gunoaiele care, de la zi la zi, sunt tot mai multe: aceşti muncitori schimbă sacii de gunoi, mătură străzile, udă pomii și întrețin florile recent plantate, colectează gunoiul, repară trotuare, montează bănci, amenajează spaţiile pentru evenimentele publice, montează scene şi cară scaune şi bănci și lista poate continua.

spot_img

Trebuie să ne gândim că aceşti oameni au şi ei familii, au probleme, au concedii, se pot îmbolnăvi şi au nevoie de vreo zi liberă, că se ivesc situaţii când lucrurile nu pot fi impecabile, nu pot fi exact cele dorite şi atunci avem nevoie cu toţii de ajutorul şi înţelegerea cetăţenilor. Este adevărat că oamenii noştri au tăiat iarba şi nu au reuşit s-o măture peste tot, s-o adune, dar ar fi frumos şi normal ca şi cetăţenii să-şi măture în faţa casei“, a explicat primarul Pascu.

„În zona MFA şi în zona blocurilor de la piaţa din Bocşa Română se ridică gunoiul de trei ori pe săptămână şi după o zi este la loc. Să nu mai vorbim despre răutăţile unor oameni care, deşi tomberoanele sunt goale, aruncă gunoiul pe jos, lângă tomberon.

Sunt multe probleme în oraş şi avem foarte mult de lucru, iar eu v-am rugat întotdeauna să-mi sesizaţi problemele şi să căutăm împreună soluţii şi rezolvare, nu doar să criticăm şi să arătăm cu degetul sau să reclamăm prin conturi anonime pe Facebook. Luăm în calcul şi contractarea unei firme pentru tăiatul de iarbă pe zona principală, dar un astfel de serviciu generează costuri în plus, iar eu am mers pe principiul economiei până acum.

Repet, ar fi frumos şi util dacă fiecare cetăţean şi-ar îngriji spaţiul din faţa casei şi, evident, dacă am păstra un pic curăţenia şi am fi mai atenţi la depozitarea gunoaielor. Să ne amintim de anii trecuţi când nu se întâmpla mare lucru în oraş, iar eu nu am comandat conturi false care să jignească pe reţelele de socializare“, a adăugat primarul.

„Probleme sunt pe toate străzile oraşului, pe fiecare metru pătrat sunt probleme şi trebuie intervenit. Din păcate, aceasta este realitatea în oraşul nostru, Bocşa a încremenit timp de 10 ani, iar astăzi, când lucrurile încep să funcţioneze, să intre pe un făgaş al normalităţii, unii stau şi vânează probleme ca să le strige pe Facebook!

Dragi bocşeni, apelez la înţelepciunea dumneavoastră! Lucrurile se mişcă în oraş! Cu o mână de oameni am reuşit să realizăm lucruri bune în ultima vreme; am convingerea că vom demara proiecte pe toate planurile şi le vom îndeplini. Dar avem nevoie de puţină răbdare şi înţelegere. Şi, bineînţeles, de puţin timp. Împreună vom realiza lucruri frumoase pentru oraşul nostru“, a concluzionat edilul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei