fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

(FOTO) Monumentele istorice din Caraș-Severin, între plus și minus

Cu peste 120 de opere comemorative de război şi monumente de for public dedicate eroilor români, 28 de opere comemorative de război şi monumente de for public dedicate eroilor străini şi 23 de cimitire de război unde sunt înhumați 132 de militari români și 329 de militari străini, Caraș-Severinul își cinstește istoria.

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria“, filiala Caraş-Severin a făcut o trecere în revistă a modului în care autoritățile locale întrețin aceste dovezi ale istoriei noastre naționale, într-o perioadă în care prezentul ne acaparează tot timpul.

spot_img

„Toate aceste monumente au fost vizitate de către membrii asociaţiei noastre, care au făcut unele observaţii cu privire la modul de întreţinere şi conservare a acestora“, a afirmat preşedintele acestei asociaţii, Lt.col.(r.) Simionel Murariu. „Starea de conservare a acestora se prezintă în general bine, existând și excepții, care se semnalează prin degradările inerente datorate acţiunii combinate a factorilor de degradare“, a mai precizat acesta.

Cele mai întreținute monumente istorice din Caraș-Severin s-au dovedit a fi cele din municipiul Caransebeș. În peisajul plin de istorie al municipiului Caransebeș se regăsesc opt statui, busturi și cinci plăci comemorative. Dintre acestea, atrag atenția: statuia Generalului Ioan Dragalina, situată în centrul parcului ce-i poartă numele, dezvelită la 3 iunie 1943, de Ziua Eroilor.

 

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei