Șerpuind de-a lungul râului Bârzava, în aval de municipiul Reșița, cu cei 8 km lungime, Bocșa este una din cele mai lungi localități din țară, așezată de o parte și de alta a drumului național 58 B. Până în prezent, dacă doreai să ajungi dintr-un capăt în celălalt al orașului, singura soluție era să apelezi la un taximetru, în cazul în care nu aveai mașină mică. Acest lucru s-a schimbat datorită implicării administrației locale, condusă de edilul Mirel Patriciu Pascu.
„Așa a rânduit Dumnezeu, ca în cea mai frumoasă perioadă din an – cea a sărbătorilor de Crăciun, să finalizăm organizarea acestor autobuze, împreună cu stațiile de încărcare, și să le dăm drumul pe traseu! În prima fază, dăm startul cu două autobuze, cu o capacitate de 28 de locuri fiecare, pe scaune, și 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile“, a afirmat primarul Bocșei.
Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar, pentru siguranța călătorilor, acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere.
„Autobuzele circulă deja pe traseul Bocșa Română – Bocșa Montană după un program bine stabilit:
În zilele de 21 și 22 decembrie – între orele 06:00 – 14:00, din 30 în 30 de minute; și între orele 14:00 – 22:00, din oră în oră; în perioada 23 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024 vor circula din oră în oră, iar după 8 ianuarie se va reveni la programul inițial: între orele 06:00 – 14:00, din 30 în 30 de minute; și între orele 14:00 – 22:00, din oră în oră.
Vă doresc călătorii plăcute, vă aștept la Târgul de Crăciun de la Bocșa Izvor și vă doresc, tuturor, sărbători fericite!“, a mai adăugat edilul Mirel Patricu Pascu.
Și pentru ca surpriza administrației locale pentru bocșeni să fie și mai mare, în perioada Târgului de Crăciun de pe Insula Paradis, doritorii pot ajunge cu autobuzul verde până la stația Podul Mare – Montana, iar de acolo vor fi preluați de microbuzul roșu până pe insulă, după programul stabilit!
Dan AGACHE
”În prima fază, dăm startul cu două autobuze, cu o capacitate de 28 de locuri fiecare, pe scaune, și 73 în picioare …”
–
Ciudat!
Într-o vreme, parcă umblau milițienii (trimiși) și după copiii aflați pe locuri ”în picioare”, în microbuzele școlare.
Adică după șoferii acestora (microbuzele), cei care s-au milostivit să nu îi lase pe unii copii pe jos.
Acum s-a smintit treaba?