fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

(FOTO) Servicii publice performante, furnizate cetățenilor din Caransebeș

În Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeș a avut loc ieri conferința de încheiere a proiectului „Servicii publice performante furnizate cetățenilor din municipiul Caransebeș”, implementat de municipalitate. Au participat conducerea Primăriei Caransebeș, membrii echipei de implementare și alți reprezentanți ai administrației locale.

Proiectul a constat în dezvoltarea și implementarea unei soluții informatice integrate care să simplifice procedurile administrative și să reducă birocrația, elaborarea unei Strategii de Dezvoltare Locală a Municipiului Caransebeș pentru perioada 2021-2027, precum și dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personalului UAT Caransebeș în scopul utilizării optime a măsurilor din proiect.

„E un proiect care vine și mai mult în sprijinul cetățeanului, prin soluțiile informatice pentru accesul online la serviciile pe care le oferă Primăria Caransebeș. Vorbim de registratură online, publicare automată a informațiilor de interes public, modulul CityOn privind plata impozitelor și taxelor locale (cetățenii își pot crea un cont și pot plăti impozitele și taxele locale), înregistrare automată a documentelor, comunicare online cu birourile executorilor judecătorești și instituirea popririlor în mod automat, gestionare patrimoniu public/privat și alte facilități suplimentare”, a declarat primarul Felix Borcean.

„Mulțumesc întregii echipe care a dus la bun sfârșit implementarea acestui proiect care ajută la o optimizare a relației dintre instituția Primăriei și cetățenii municipiului. În următoarea perioadă rămâne ca cei care vor lucra cu aceste aplicații, colegii noștri, să le folosească, iar relația cu cetățenii să nu mai aibă de suferit”, a spus și Petru Hamat, managerul proiectului.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 2,9 milioane lei, acesta derulându-se prin POCA/471/2/1/Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Axa Prioritară Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei