fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

(FOTO) Tramvaiul reșițean în imagini de șantier; săptămâna 6 (5 zile)

A mai trecut o săptămână și s-au adunat efectiv 27 de zile de muncă la șantierul viitorului tramvai reșițean, șantier care se mărește de la o săptămână la alta, schimbă fața orașului și dă circulația peste cap. Dar asta e, trebuie să suferim acum pentru bucuria și plăcerea de a avea un oraș vechi cu o față nouă.

Să le luăm pe rând și încep și astăzi cu podul peste Bârzava, sensul de mers spre centru. Aici au boncănit muncitorii toată săptămâna cu picamărele pentru a sparge și ultimul strat de ciment până la structura de rezistență. Trebuie precizat că a fost nevoie ca acest lucru să fie făcut manual și nu cu utilajele cum ar fi fost mai simplu, pentru a nu afecta rezistența podului.

Tot pe pod au început să fie scoase și evacuate dalele care susțineau șina de tramvai, șină scoasă și mutată încă din săptămânile trecute. E foarte probabil ca acest tronson de pod să fie primul reabilitat și deschis circulației rutiere, pentru a se putea ataca celălalt tronson, Centru – Intim.

spot_img

Încă de la începutul săptămânii s-a închis circulația și pe relația Victoria – Intim, zonă în care se lucrează la scoaterea garniturii de cauciuc de la șina de tramvai și se sparge (mecanizat) betonul care încastrează dalele de susținere a șinei de tramvai. De săptămâna viitoare probabil se va închide circulația și pe celălalt sens de mers Intim – Victoria și vor rămâne deschise doar zona Kaufland pentru trecerea de pe Făgărașului pe Muncii, Victoria tot pentru a se putea ajunge între cele două artere rutiere și sensul giratoriu de la Intim.

Se lucrează de zor la intrarea în viitorul depou al tramvaiului reșițean. S-a excavat o porțiune destul de lată și de adâncă, s-a așternut o pânză specială pentru prevenirea infiltrațiilor, o armătură, peste care se va aseza pământ și piatră, după care va fi turnat un strat de betin special care să reziste circulației tramvaiului.

Ultimul tronson despre care vorbim astăzi este și primul început: Kauflant – Victoria. Aici se apropie de final excavarea celor două canale peste care va trece tramvaiul. Au 3,5 metri lățime și 1,4 adâncime. Excavatoare, camioane care încarcă rapid și dispar din peisaj iar locul lor e luat de alte camioane.

Nu știu ce s-a întâmplat cu muncitorii care lucrau la montarea noilor borduri. dacă zilele trecute erau (și nu i-am fotografiat) astăzi lipseau cu desăvârșire. probabil au fost detașați la alte lucrări, nu știu. Știu însă și i-am văzut pe cei de la Electro Echipament Industrial (EEI) care săpau și montau tubulatura pentru viitoarele cabluri subterane: telefonie, TV, internet, STS și ce-o mai fi nevoie.

O altă informație pe care am aflat-o tot astăzi, e aceea că în zona Kaufland vor fi scoși doi stâlpi de susținere a fiului de contact din acea zonă mediană verde și în locul lor vor fi „plantați“ alți doi stâlpi, în zona trotuarelor, pe lateral, mult mai mari și mai solizi. De ce nu știu dar probabil vom afla în perioada următoare.

Spuneam că astăzi nu s-a lucrat la borduri și la asfalt, dar aproximativ jumătate, sau aproape jumătate din tronsonul ADA – Kaufland este finalizat și așteaptă doar stratul final de asfalt, în timp ce cealaltă jumătate este spartă și așteaptă…muncitorii.

Toate magazinele amplasate pe această parte de bulevard sunt deschise, dar din cauza lucrărilor cumpărători sunt puțini iar comercianții se plâng de scderea drastică a vânzărilor. Una peste alta se lucrează și cea mai proaspătă informație este că până la sfârșitul acestui an lucrările din Lunca Bârzavei (alias Govândari) vor fi încheiate. A trecut puțin mai bine de o lună și ar mai fi 6 până la sărbătorile de iarnă. Vom vedea dacă se întâmplă așa.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Pe pariu că treaba se va împuți. Nu îl văd pe cu ochi buni pe premaru papagal Popa să o scoată la capăt. Doreii se mișcă româneste, în reluare. Trebuiau adusi chinezi, oameni care cunosc sensul expresiei,,viteză de calitate ” nu ,,adormiți în bașca lor „!Deci în concluzie noi cei care locuim în zona șantierul Dorelistic vedem, studiem, gândim singuri, avem păreri personale deci comenntariile fantasmagorice de tip Ops date sunt fix pix, domnu ziarist. Chiar nu ne mai interesează aceste,,scuze „aduse firmei PORR Favour’s pentru premariul Tăițelu. Nu vă credem pe cuvânt. Se cântă fals. Mai încercați la alte uși, poate vă merge restul este vrăjeală și manipulare ieftină ceva gen,,Hai să lăudăm partidul și hoții cu interese obscure”

    • Domnule Dinu Alexandru, dacă nu iți plac informațiile pe care le culeg din teren si le public nu te obliga nimeni sa le citesti. Observ însă o aversiune clară față de tot ceea ce se face în acest oraș. Nimic nu e bun, totul e o afacere pentru imbogățirea primarului, toți fură, doar dumneata esti cinstit si corect. In aceste condiții te invit sa candidezi în 2024 la funcția de primar. Cât despre hotii, cred că sunt organe abilitate care să facă lumină. Apropos, ai făcut o singură sesizare la DNA? Te invit respectuos sa-ți moderezi tonul si sa lasi jignirile la oparte. In caz contrar îmi rezerv dreptul de a-ți bloca comentariile. Poti să critici, să fii împotrivă sau să-ți expui punctul de vedere și într-un mod decent. În caz contrar…PS Este ultimul avertisment. Cu respect Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei