0.7 C
Reșița
sâmbătă, 02 noiembrie 24

(FOTO+VIDEO) Carașul, sub lupa DIICOT

După accidentul de pe litoral din această vară, când o beizadea drogată a intrat în plin într-un grup de tineri, în rândul Poliției, anchetatorilor și politicienilor s-a produs un click, de parcă ar fi auzit pentru prima oară de fenomenul drogurilor în România.

Controale, anchete, descinderi, arestări pe bandă rulantă, toate făcute, ca de obicei, pompieristic, în dulcele și neaoșul stil carpato-danubiano-pontic. Ba chiar și Iohannis a convocat CSAT-ul pentru a trage la răspundere pe cei abilitați să ia măsuri.

Controalele ce au urmat au scos la iveală o serie de lucruri ce puteau fi observate cu ușurință și înainte. Atâta doar că nu s-a dorit așa ceva și tare mi-e teamă că s-au desfășurat cu „binecuvântarea“ celor ce trebuiau să verifice astfel de fapte.

Mai nou nici Caraș-Severinul nu a scăpat de „ochiul vigilent“ al organului. DIICOT Timișoara a dat publicității un comunicat în care este prezentată activitatea unor așa-ziși „agricultori“:

La data de 01.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza județului Caraș-Severin, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

S-a reținut faptul că, pe parcursul anului 2023, doi făptuitori au inițiat și întreținut, în proximitatea râului ce străbate comuna Băuțar, o cultură de canabis indoor, destinată comercializării.

În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite trei sere, în lungime de aproximativ 50 metri fiecare, din care au fost ridicate 100 de plante canabis, mature, cu dimensiunea la tulpină între 2 și 4 metri, reprezentând peste 500 de kilograme de masă verde canabis și 117 kilograme de muguri canabis (masă uscată).

Audierile urmează să se desfășoare la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Activitățile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se precizează în comunicatul DIICOT.

Rămâne însă întrebările: Ce au făcut „organele“ până la momentul percheziției? Polițistul din comună nu a avut habar de ce se întâmplă în ograda lui? O astfel de activitate nu s-a desfășurat în ultima săptămână. Cine a închis ochii și de ce? Șeful de post care trebuia să știe va fi promovat sau anchetat și el?

Cu siguranță sunt întrebări retorice și asta pentru că prea des am văzut cum toate acțiunile de acest gen sunt urmate de așternerea batistei pe țambal.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. După accidentul de pe litoral din această vară, când o beizadea drogată a intrat în plin într-un grup de tineri, în rândul Poliției, anchetatorilor și politicienilor s-a produs un click …

    S-au produs mai multe “click-uri“.
    Esențial pare faptul că acum se studiază și producția, nu doar distribuția de produse agricole.
    Cât despre milițianul din comună (sheriff) acesta nu avea atribuții, specializare și discernământ asupra frunzelor, în condițiile în care farmacopeea se studiază la Facultatea de Farmacie, nu și la școala de miliție din Câmpina – unde se fac confuzii între separanda și venena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei