fbpx
6.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

(FOTO+VIDEO) Intervenție finalizată cu succes a pompierilor militari

Fie că e vorba de incendii, explozii, alunecări de teren, dezastre naturale sau…pisici ascunse în vreun copac, pompierii militari intervin la fiecare solicitare. Unele au farmecul lor, altele sunt pline de tragism dar, de fiecare dată, solicitările la 112 sunt urmate de o intervenție a lor.

Ieri de exemplu, pompierii militari din cadrul Secției Oravița au fost solicitați să intervină în Anina, pentru scoaterea unui cal căzut într-un canal de aproximativ 8 m adâncime și 4 m lățime. Animalul se afla acolo de ceva vreme și nu se putea mișca. Proprietarul animalului a încercat ore bune extragerea acestuia și, văzând că nu reușește, a sunat la numărul unic de urgență 112 ca să ceară ajutorul pompierilor.

„În momentul în care au ajuns la locul evenimentului, pompierii au văzut că animalul era blocat în canal și aveau nevoie să găsească o metodă de a-l scoate în siguranță. Astfel, sprijinit de ceilalti membrii ai echipajului, unul dintre pompieri, plt. adj. Bilav Andrei, a fost coborât în canal cu ajutorul corzilor de salvare, a legat calul cu chingi pentru a putea fi extras cu un utilaj tip macara, pusă la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Anina, care a sprijinit operațiunea de salvare“ se precizează în comunicatul ISU Semenic.

„Misiunea, care a durat aproximativ două ore, a fost una cu final fericit, iar calul a fost salvat și redat proprietarului, fără să fi fost rănit“ a mai precizat Iulia Rusalin ofițer pe comunicare în cadrul inspectoratului cărășean.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. „Fie că e vorba de incendii, explozii, alunecări de teren, dezastre naturale sau…pisici ascunse în vreun copac, pompierii militari intervin la fiecare solicitare.”

    Frumos!
    Însă eu aș trimis și ”milițieni” pentru a întocmi dosar penal pretinsului proprietar (nedovedit cu înscrisuri eliberate de autoritățile abilitate?) pentru tulburarea apelor publice din canale neacoperite.
    Urmând, legal, ca partea vătămată (canalul) să poată depune plângere prealabilă în termen de 3 luni, direct sau prin administratorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei