13.3 C
Reșița
marți, 25 martie 25

(FOTO+VIDEO) Proiect esențial, finalizat la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș (SMUC) a găzduit ieri finalizarea unui proiect de 11 milioane de lei, proiect ce a pus în siguranță atât personalul cât și pacienții. Numit pe scurt rețeaua de fluide, acesta a constat în înlocuirea întregii rețele de distribuție a oxigenului în toate secțiile spitalului, de la subsol, casa scărilor și până la cele 120 de rampe de acces la instalația de oxigen din saloane, instalații electrice, sisteme de avertizare și stingere a incendiilor.

„Când am gândit acest proiect, în țară erau zeci de decese în unitățile sanitare ca urmare a scurgerilor de fluide și a instalațiilor electrice subdimensionate și depășite fizic și moral”, a precizat city managerul municipiului Caransebeș, Florin Bogdea, managerul acestui proiect.

În deschiderea întâlnirii, Florin Bogdea a prezentat echipa alături de care s-a reușit implementarea acestui proiect:

Adrian Dumbravă, managerul Spitalului din Caransebeș, a afirmat, la rândul său, că atunci când a preluat această funcție s-a îngrozit de situația deosebit de periculoasă în care se afla unitatea sanitară, tocmai din acest punct de vedere, al riscului de incendii și explozii:

„Am cumpănit bine dacă să accept această provocare, aceea de a pune la punct toate neregulile din spital sau de a renunța pentru siguranța și libertatea mea. Am ales să rămân, am acceptat această provocare și iată că acum la finalizarea acestui proiect pot spune că am reușit, dar și faptul că am avut noroc că nu s-a întâmplat o tragedie și la Caransebeș“.

Administrația locală a municipiului Caransebeș a fost direct implicată și a sprijinit concret atât acest proiect, cât și alte investiții derulate în ultima perioadă la SMUC, astfel încât pacienții să beneficieze de un tratament corect, gratuit, de înaltă calitate și în condiții civilizate. Primarul Felix Borcean:

Administrația locală a contribuit cu peste 600 de mii de lei la realizarea și implementarea acestui proiect.

Concluzia finalizării acestui proiect a tras-o tot managerul spitalului Adrian Dumbravă: „Avem siguranța folosirii oricărui aparat medical“. Presa a fost invitată și pe secțiile spitalului pentru a vedea „pe viu“ realizarea practică a acestui proiect

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”… acesta a constat în înlocuirea întregii rețele de distribuție a oxigenului în toate secțiile spitalului, de la subsol, casa scărilor și până la cele 120 de rampe de acces …”

    Adică oxigenul vine (mai nou) prin țevi de cupru?
    Oxidul de cupru, bun cândva și la primele redresoare electrice (cuproxid), ar putea ”redresa” astfel și pacienții.
    Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei