France, mon amour!

France, mon amour!

După 58 de ani Franța învinge într-un meci oficial Germania în semifinalele din acest an de la EURO. Ultima dată se întâmpla în 1958 la Campionatul Mondial din Suedia unde,  în finala mică, (meciul pentru locul III) Franța lui Raymond Kopa, laureat al Balonului de aur și a lui  Just Fontaine, golgeterul din toate timpurile al unui turneu de campionat mondial (cu 13 goluri marcate) zdrobea cu 6-3 RFG-ul, campioana mondială din 1954.

In semifinala de aseară Franța nu a mai dat dovadă de frumoasa și naiva nonșalanță din semifinalele pierdute cu Germania de vest la Campionatele mondiale din Spania  (1982) și Mexic (1986). Ieri, Franța în ediția ei 2016 a fost pragmatică și eficientă asemeni Franței lui Platini, campioană europeană în 1984, asemeni naționalei lui Zidane, campioană mondială în 1998.

Franța lui Griezmann, Lloris, Giroud et l’equipe a învins fără drept de apel cu 2-0 mannschaft-ul lui Low. In finală „les bleus” vor înfrunta Portugalia lui Ronaldo. Lusitanii au avut până acum la acest campionat european o evoluție mediocră, dar au ajuns în finală, acolo unde Ronaldo este în stare să întoarcă pronosticurile și soarta meciului.

Estimăm totuși că francezii, prin ceea ce au arătat până acum, vor câștiga finala de pe Stade de France de duminică. Făcând abstracție de ultimul meci (în care francezii sunt favoriți) echipa națională de fotbal a Franței, antrenată de Didier Deschamps a scris deja pagina de istorie fotbalistică ce i-a fost hărăzită: a învins cu 2-0 la Marsilia, pe aprigul stadion Velodrome probabil cea mai bună echipă a Germaniei din istorie, pe campionii mondiali din Brazilia 2014.

Parafrazând, după 58 de ani. Deschamps, nu Dumas!

Cezar DRAGOMAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. HAMANGIA THINKER

    No’,mai draga Liviule,daca tu zici ca AFROFRANTA a invinz “”pura”‘ echipa a atotputernicei Gioromania,da-mi voie sa iti amintesc cativa nemti “”pur-sange”‘ din echipa mancatorului de muci…Achim si mai nu stiu cum….Asadar…voila cativa “‘echte Deutsche”……BOATENG…MUSTAFI…CAN…OZIL….GOMEZ….KHEDIRA…. Ce-i drept,exista un foarte pur german pe langa “”ADEVARATII ” ASTIA,.cu un nume superb…ceva legat de un porc….SCHWEINSTEIGER,nu-i asa?!!!!!WUNDERBAR!Cred ca se invarte Hitler in mormant ca titirezul,nu-i asa?Pana una-alta,adevarul e ca asa zisii nemti au luat-o ,pe deplin meritat, in barba de la AFROFRANTA!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei