Gărâna se pregătește din nou de festival! După jazz, vine fusion! Cu invitați din SUA, Germania, Olanda, Ungaria, Serbia și România!

modelmic

Gârâna se pregătește din nou de festival! În Poiana Lupului, locul unde s-a scris istorie pentru Festivalul Internațional de Jazz, se va desfășura un alt eveniment care se anunță unul de excepție. Cea de-a doua ediție a Gărâna Fusion Festival va anima din nou micuța localitate din Munții Semenic care va fi cu siguranță și de această dată invadată de amatorii de muzică de calitate.

Evenimentul ce va desfășura în perioada 3-5 august va aduce pe scena din Poiana Lupului artiști de excepție din Statele Unite ale Americii și Germania, dar și din Olanda, Ungaria, Serbia și România. Participanții vor fi purtați, timp de două nopți și o zi de la blues-ul autentic și apăsat din Mississippi până la ritmul alert, bassul electric și ritmul afro-american dansant al funk-ului new-yorkez, în ritmuri de soul, rock, jazz și avant-garde.

Evenimentul de excepție produs artistic de Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde al New York-ului, va debuta vineri, 3 august, cu recitaluri inedite ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop și rock , cu Cristi Iakab & The Road Band (România), Adan Haraszti Project (Ungaria) și RaresTotu feat. Dean Bowman, într-un recital de excepție. Prima seară va fi încheiată de The Petting Blues Band (Serbia) împreună cu legendarul Michael Hill (SUA) chitaristul și vocalistul new-yorkez și al său blues „apăsat”, inspirit din Mississippi Delta.

Seara de sâmbătă, 5 august, promite să înceapă în același mirific amalgam muzical cu minunatul Dixie Krauser / Bass and Fusion, magnificul toboșar americanTony Cintron –  colegul și colaboratorul preferat al lui Joe Bonamassa și inegalabilul Joseph Bowie / Mr. Defunkt – fondatorul legendarului band Defunkt. Seara se va încheia nebunește cu recitalul cunoscutului BrankoTrijik, într-un tribut James Brown.

Duminica vom fi acolo unde nu am fost niciodată la Gărâna – în armonii de Gospel şi Negro Spiritual care vor răsuna în Poiana Lupului dumnezeiește pentru că dacă spunem gospel, spunem Dumnezeu și dacă spunem Poiana Lupului, ne apropiem mult de îngeri. Visions of Dreams Chorus și Canaan Land Bandfeat. Dean Bowman (SUA/RO) ne vor ajuta să ducem spiritul acolo unde doar puțini pot ajunge, prin muzica lor, ritmul mişcat și o pronunţată amprentă purtând semnătura sclavilor africani de pe plantaţiile americane, dar şi prin melodiile de o adâncă expresivitate.

Detalii despre eveniment se pot găsi pe pagina oficială de Facebook a festivalului: https://m.facebook.com/Garana-Fussion-Festival-460585387620761/.

Biletele sunt disponibile online pe www.AmBilet.ro (early bird), precum și la casa de bilete din Gărâna, Poiana Lupului.

FullSizeRender

 

foto: dordeduca.ro

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei