Gata cu restanțele la apă! Aquacaraș trece la debranșări în cazul neplății facturii în 30 de zile

Aquacaras debransari

Operatorul de apă și canal județean, SC Aquacaraș SA, pare să nu mai tolereze neplata facturilor la serviciile de apă și canal. Cum situația financiară este una foarte dificilă, după concedierile masive făcute în acest an, iată o nouă măsură ce pare a pune în practică un management ce poate redresa economic societatea comercială.

Debranșările au început în Oțelu Roșu, operatorul de apă și canal motivând decizia conformă legii nr. 241/2006, republicată în 2015, Art. 32, aliniat (1)  care stipulează că operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului  scadent de plată a facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei, SC AQUACARAȘ SA  a trecut la punerea în aplicare a acestor măsuri legale. Înainte de a recurge la măsura debranşării SC Aquacaraş SA a parcurs toate etapele legale premergătoare (somaţii de debranşare, notificări, etc)  însă nu toţi consumatorii au înţeles să-şi achite datoriile faţă de operator.

Având în vedere situația debitelor mari înregistrate în Sucursala Oțelu Roșu, coroborat cu repetatele încercări ale salariaților SC Aquacaraș SA de a debranșa imobilele care înregistrează debite soldate de fiecare dată cu eșecuri datorate numeroaselor ameninţări asupra acestora, s-a apelat la soluția colaborării cu autoritățile statului pentru punerea în aplicare a prevederilor legale. Este vorba despre debite totale acumulate de condominiile din Oţelu Roşu de peste 788.000 lei.

Datorită situației financiare dificile în care se află societatea noastră, care funcționează pe principiul societăților comerciale în sensul că trebuie recuperate cheltuielile făcute pentru captarea, tratarea și distribuția apei în aria de acoperire, nu  se mai pot tolera astfel de situații în care utilizatorii nu își achită debitele în termenele legale, iar societatea nu își poate recupera cheltuielile efectuate, și pe cale de consecință s-a recurs la soluția debranșărilor ca ultimă variantă de recuperare a debitelor. Menționăm că societatea noastră desfășoară acțiuni de debranșare în toată aria de acoperire, nu doar în orașul Oțelu Roșu, soluția debranșării fiind ultima soluție în vederea recuperării debitelor de la consumatorii rău platnici. Regretăm situația creată însă în anumite cazuri numai soluția debranșării de la rețeaua publică de distribuție a apei potabile este cea care îi poate determina pe rău platnici să-și achite restanțele”, se arată în comunicatul de presă remis de SC Aquacaraș SA.

Persoanele care au fost debranșate ieri și cele care urmează a fi debranșate în perioada următoare sunt așteptate începând de astăzi 31 iulie 2018 la sediul Sucursalei Oţelu Roşu de pe strada Pescarilor nr. 6 pentru clarificări şi pentru achitarea debitelor la punctele de încasare Paypoint, Payzone, Un – doi Centru de plăți.

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Daniela

  Daca aquacaras si-a propus sa isi stranga datoriile ar fi bine sa investeasca in curatarea apei, din pacate platim 8 lei m3 si e plina de nisip culoare maronie si miros puternic de clor

  Raspunde
 2. Radu Eugen

  1 B ziua debranarile se fac i
  ndividual??
  2 La blocuri ma intereseaza.
  3 Pe intreaga scara sunt 20 ap.Daca 2 sunt rauplatnici de ce nu se debranseaza din apartament aceeluia care nu a platit apa si se debranseaza toata scara????Va rog sa mi raspundeti si sa dispuneti debransarea numai la cel ce nu si achita datoriile Parerea mea deoarece si acela care achita daca il debransati se supara si se poate sa nu fie legal
  Multumesc.

  Raspunde
 3. Toader

  Să ne explice conducerea Aqua de ce ,in calitate de furnizor, NU trimite facturile beneficiarilor, Asociaţii de proprietari?Cu ce demonstrează Aqua furnizarea cantităţilor de apă dacă nu aduc la cunostinţă aceste facturi pt a fi însuşite , acceptate si ulterior achitate?Alo, Miliţia,aţi recepţionat?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei