Gata cu traficul aglomerat. La Constantin Daicoviciu se asfaltează 9,5 km de drumuri vecinale

modelmic

Primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș, a emis la sfârșitul acestei săptămâni Ordinul de Începere a lucrărilor la obiectivul „Modernizare drumuri vecinale” în comună.

În această perioadă au fost finalizate toate etapele necesare emiterii Autorizației de Construcție.
Investiția este finanțată din fonduri guvernamentale prin PNDL II cu cofinanțare de la bugetul local. Din momentul obținerii finanțării au fost demarate procedurile legale de implementare a proiectului de investiție fiind demarate licitațiile de proiectare, execuție, verificare a proiectului tehnic.

În urma finalizării licitațiilor pentru realizarea proiectului tehnic, licitației de verificare a proiectului tehnic, a licitației de execuție lucrări, în urma avizării tuturor etapelor de licitație și obținerea autorizației de construcție, a fost dat ordinul de începere a realizării lucrărilor.
În acest proiect este finanțată asfaltarea a 9,5 km de drumuri vecinale.

Prin aprobarea investiției „Modernizare a 9,5 kilometri de drumuri vecinale”, respectiv asfaltarea drumului care face legătura între localitatea Căvăran și Peștere, traseu prin pomicultură, „Asfaltarea drumului care face legătura între Mîtnicu Mare și Prisaca”, traseu prin pomicultură, se va devia și scurta traficul cetățenilor pe drumurile județene din zonă.

De asemenea, investiția „Asfaltarea drumului între Zăgujeni și Prisaca” este un traseu ales pentru devierea și evitarea circulației pe Drumul European E70 a tractoarelor și utilajelor agricole.

Ceea ce este foarte important este faptul că pentru realizarea acestui frumos proiect am avut surpriza să pierdem, datorită consilierilor din opoziție, finanțarea unui milion de euro din fonduri europene”, a precizat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.
Banii obținuți pentru aceste investiții sunt din fonduri guvernamentale.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei