Gestul lăudabil al unui gălățean aflat în stațiunea Băile Herculane!

por

Un turist venit tocmai din județul Galați în stațiunea cărășeană Băile Herculane a fost protagonistul unui impresionant act de integritate.

Luni, 03 mai, gălățeanul a predat la Poliția Stațiunii Băile Herculane un portofel conținând documente personale și carduri bancare, pe care l-a găsit în zona unui hotel din orașul stațiune.

Polițiștii au preluat portofelul cu documente, identificând posesorul acestora, în persoana unui bărbat din județul Ilfov, urmând a-i fi trimise bunurile în cel mai scurt timp.

Felicitări cetățeanului care a procedat corect și a predat bunurile găsite, încurajăm aceste gesturi civice, de bună credință și responsabilitate socială, care reprezintă în același timp și o obligație legală pentru toată lumea.

Reamintim că fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, precizează IPJ Caraș-Severin.

Cu aceeași pedeapsă, mai susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei