Gheorghe Românu: „Nu am nici o problemă cu nici un partid, ci am o datorie față de cetățenii din Anina”!

modelmic

Primarul orașului Anina, Gheorghe Românu se declară surprins de victoria categorică obținută de PSD la alegerile de duminică, victorie care se datorează, conform edilului, pe de o parte unor greșeli făcute de PNL pe plan național și pe de altă parte, programului electoral al social-democraților și modului în care aceștia au știut să îl prezinte cetățenilor. 

„Dacă acest program se respectă și dacă ar găsi soluțiile să se poată respecta, eu nu am nimic împotrivă ca pensionarilor să li se dubleze punctul de pensie sau ca celelalte categorii de oameni să primească acele drepturi sau acele facilități enumerate în programul PSD. Din păcate, noi am făcut pe plan național, cât de cât niște greșeli , așa că eu caut mai ales aici pe plan local să îmi fac treaba față de oamenii care m-au ales. Nu am nici o problemă cu un partid sau altul, partidul meu sau partidul altuia, ci eu îmi văd de treburile mele.

Nu mă așteptam la o victorie atât de categorică a social-democraților, dar PNL nu a putut să promită aceste facilități pe care PSD le-a promis și prin urmare, dacă ei pot să facă lucrul acesta, înseamnă că au altă viziune, au alți profesioniști care pot să ducă la îndeplinire acel program. Repet: nu am nici o problemă cu nici un partid, ci am o datorie față de cetățenii din Anina, ale căror probleme încerc să le rezolv cât pot de bine”, a explicat Românu.

Edilul s-a arătat sigur și că un guvern social-democrat nu va însemna un dezavantaj pentru Anina:  „De regulă lucrurile sunt clare și nu poate un guvern sau altul să micșoreze sau să mărească bugetul unei localități, ci doar să ajute în anumite proiecte de investiție. Și eu nu cred că nu mă vor ajuta, având în vedere că Anina este o zonă săracă. Oricum, 2014-2020 este perioada în care se pot lua fonduri europene, deci pe acest sector va trebui să fiu mai activ și să aduc mai multe finanțări în oraș”.

În Anina, PSD a reușit să se impună cu un scor de 50%. Partidul Național Liberal a obținut și el un procent mai bun decât media pe țară, și chiar decât cea pe județ: 37%.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei