Glorie eternă ostașilor Armatei Române

aa

25 Octombrie, Ziua Armatei Române, este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959. Scurt și sec, militărește chiar. E ziua în care, din când în când, ne amintim de sângele militarilor români vărsat pe atâtea câmpuri de luptă. E ziua în care ne ridicăm simbolic pălăria în fața lor și le mulțumim pentru eroism, un cuvânt mai greu de înțeles astăzi.

25 octombrie, Ziua Armatei Române e prilej și pentru ministrul de Interne Marcel Vela să adreseze un mesaj ostașilor români:

„Dragi prieteni,

Ziua Armatei Românei mă face să îmi plec capul și să am un gând pios față de militarii care și-au sacrificat viața pentru națiune și pentru România. Îmi aduc aminte, cu recunoștință și respect, de bunicul meu și de toți veteranii din cel de-al doilea Război Mondial care au suferit, au fost luați prizonieri, au murit sau au fost răniți în confruntările cu cei care aduceau teroarea și moartea. Prețuirea și recunoștința noastră se îndreaptă spre toți militarii români care își fac datoria față de țară, cu devotament și onoare, în teatrele de operații sau pe teritoriul național.
#Suntemechipă, mai ales în aceste vremuri tulburi, pentru că ne iubim Patria și neamul.
La mulți ani Armatei României“!
Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei